maanantai 3. kesäkuuta 2013

Raparperipasta peston tunnelmissa

Tänään vastaan käveli idea, jota oli PAKKO kokeilla.


Keräilin viikonloppuna saaresta reippaasti raparperejä, jotka taipuvat luonnollisesti piirakkaan, mansikka-raparperiloukkuun, chutneyhin, kiisseliin, kakkuun ym. Mutta raparperi on hyvää myös suolaisessa ruoassa, kuten raparperitsatsikissa. Vaihtoehtoja on ehkä kuitenkin rajatusti... Vai onko?

Listallani on vielä useita kokeiltavia suolaisuuksia, mutta tänään uhkarohkeat aterioijat saivat maistaa raparperipastaa!


Tämä pestohenkinen pasta on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ruoka, joskin ehkä kaikkein ennakkoluuloisimmille syöjille se ei sovi. :) Raparperin kirpeys kuitenkin taittuu mukavasti, parmesaanin ja sokerin avulla.

Vain yksi kysymys jäi takomaan päähäni (ja takoo yhä); miksi ihmeessä en tehnyt kastikkeesta kermapohjaista?

Enivei, ensi kerralla kermaa kastikkeeseen ja pöytään vielä lisää lupiineja! :)


Pestohenkinen raparperipasta (2-3:lle)

6-7 dl rapareripaloja
1 sipuli
2 - 3 valkosipulinkynttä
loraus öljyä (tai margariinia)
1 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
suolaa
pippuria
reilu kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
hyppysellinen pinjansiemeniä
parmesan-juustoa
(1 - 2 dl ruokakermaa)

täysjyväfusilleja tai muuta hyvää pastaa


Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla, kuivalla pannulla. Nosta hieman väriä saaneet siemenet syrjään odottamaan.

Laita pasta kiehumaan.

Pilko sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy (tai margariini) kattilassa ja kuullota sipuleita, valkosipuleita ja raparpereja pari minuuttia.

Lisää valkoviini anna poreilla noin 7 minuuttia. Lisää sokeri, suola ja pippuri. Anna poreilla hetki.

(Lisää ruokakerma ja lämmitä, älä enää kiehuta.)

Silppua basilikanlehdet ja lisää ne juuri ennen tarjoamista raparperimussuun.

Ripottele annoksen päälle reilusti parmesania ja pinjansiemeniä.


Anna ajatusten vaeltaa vaikka viikonlopun mökkitunnelmiin saakka... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti