perjantai 12. toukokuuta 2017

Taivaallinen appelsiini-suklaamoussekakku

Äitienpäiväaamuna äidit kautta maan heräävät hehkeänä ja tepsuttelevat aamiaispöytään.

Ehdotan, että kaikki perheen ei-äidit kattavat pöydän valmiiksi ja jos oikein innostuvat, leipaisevat myös kakun.

Tässä olisi todella herkullinen kakku, joka onnistuu myös vähemmän harjaantuneelta paakarilta. :)


Ja vinkki number two:  kakku kannattaa tehdä viimeistelyä vailla valmiiksi edellisenä iltana, jotta aamulla säästytään viime hetken stressiltä ja sählingiltä. :)

Ja koska kakun jäähtymiseen pitää varata aikaa (toisin kuin minä tein ja täyte tietenkin valahti), kannattaa ehdottomasti aktivoitua ajoissa.


Jos olet lukenut blogiani aiemmin tiedät, että en ole pikkutarkan piperryksen ystävä, ja kakkuni ovat ulkomuodoltaan hyvin rustiikkisia. Sama pätee nyt.

Mutta tässä kakussa rustiikkisuus toimii. Päällä olevasta suklaamoussesta on helppo pyöräytellä lusikalla ruusumaisia kuvioita. Olin ajatellut raastaa kakun päälle suklaa- ja appelsiinilastuja, mutta mielestäni kakku oli riittävän kaunis näinkin. (Plus meillä oli nälkä).


Tässä appelsiini-suklaakakussa on suklainen pohja, pehmeä, kermainen mutta raikas keskusta ja päällä täyteläinen, ilmankeveä suklaamousse. Kelpaa.


Tämän ihanan kakun idea on sama kuin maailman parhaassa raparperikakussa.

Eli ei kun kokeilemaan! Viime vuonna kävi niin, että joku innokas isä kaipasi lisäneuvoja, mutta en ollut huomannut viestiä ajoissa. Yritän päivystää nyt tarkemmin, jotta voin neuvoa ajoissa. :)


Taivaallinen appelsiini-suklaamoussekakku

2,4 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl sokeria
125 g kylmää voita tai margariinia

Täyte:
2,4 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
1,2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 muna
1 keltuainen
2 appelsiinia

Mousse:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5-2 dl kuohukermaa
100 g suklaata


Mittaa kulhoon vehnäjauho ja sokeri. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Sekoita hyvin.
Lisää kymä voi tai margariini paloina ja nypi tasaiseksi taikinaksi.

Voitele irtopohjavuoan reunat kevyesti. Painele taikina paperoidun irtopohjavuoan pohjalle (ei reunoille).

Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa n. 5-7 minuuttia.

Tee sillävälin täyte. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauhot ja kerma. Lisää muna ja keltuainen.
Pilko appelsiini siten, että lohkot jäävät kuorettomiksi (eli ensin veitsellä oranssi kuori, ja sitten kukin lohko veitsellä erikseen). Palastele lohkot n. sentin pätkiksi.

Kääntele appelsiininpalaset täytteen joukkoon.

Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista 180 asteessa n. 30 minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Anna kakun tässä vaiheessa jäähtyä erittäin hyvin.

Tee seuraavaksi mousse. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulan suklaan joukkoon loraus kermaa ja sekoita tasaiseksi ja juoksevaksi.

Sekoita joukkoon myös tuorejuusto.

Vatkaa loppu kuohukerma kiinteäksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.

Taittele suklaaseos kermavaahdon sekaan.

Nostele moussea reilusti jäähtyneen kakun päälle. Voit halutessasi koristella kakun esim. suklaa- ja appelsiininkuorilastuilla.

Tarjoa heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti