sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Korvapuustiomenapiirakka

What's not to love?? Omenoita, korvapuustia, piirakkaa! Mehevää, ihanaa, kanelista, sokerista...!!


Olen leiponut tänä syksynä ihan hulluna. Etenkin runsaan omenasadon insiproimana omppupiirakkaa ja pullaa jos jonkinlaista. :D

Korvapuusti-omenapiirakan ohje on tullut vastaan jo useita vuosia sitten, mutta jostain syystä toteutus on jäänyt toistaiseksi väliin. Mutta NYT oli aika.

Tämän reseptin taikinan juuret juontavat Maku-lehteen (6/2108), mutta tietysti olen vähän muokannut. Samoin täytteet ovat omaa käsialaa. :)


 Mitenkähän tätä vielä mainostaisi. Ihanaa oli! Taikina oli vähän liian hyvää raakanakin. :D


Korvapuustiomenapiirakka

6 dl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
vajaa 1 tl kardemumaa
225 g voita tai margariinia
0,75 dl maitoa

0,75 dl fariinisokeria
2 tl kanelia

6-10 kotimaista omenaa (koosta riippuen)
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
2,5 dl vettä
n. 150 g maustamatonta maitorahkaa
1 rkl sokeria
n. 2 tl kanelia


Tee ensin vaniljakreemi yhdistämällä vesi ja kreemijauhe. Nosta jääkaappiin paksuuntumaan ainakin 30 minuutiksi.

Tee taikina. Yhdistä vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe ja kardemumma keskenään.
Sekoita joukkoon kylmä voi / margariini.

Kaada lopuksi joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa.

Kääräise taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin ainakin 30 minuutiksi kylmenemään ja oleentumaan.

Pilko sillä aikaa omenat pieniksi kuutioiksi (n. 1 cm särmä).
Yhdistä omenapalat, vaniljakreemi, maitorahka, sokeri ja kaneli. Sekoita ja nosta jääkaappiin odottamaan.

Täytteen voit tehdä vaikka jo edellisenä päivänä.

Nosta taikina hyvin jauhotetulle työtasolle. Kauli taikina hyvin ohueksi ja isoksi levyksi.
Levitä taikinan päälle fariinisokeri ja kaneli.

Rullaa taikina korvapuustin tavoin rullalle. Huomaa, että taikinaa on aika hankala käsitellä ja se varmaan repeilee. Tämä ei kuitenkaan haittaa.
Ohuemmalla levyllä saat kuitenkin maukkaamman lopputuloksen.

Leikkaa levystä n. 0,5- 1 cm paksuja palasia.

Viritä irtopohjavuoan pohjalle paperi ja voitele vuoan reunat.

Nostele korvapuustiviipaleita pohjalle (säästä ehjät ja kauniit kappaleet päälle, pohjalle voi mennä mitä vain sotkua ja taikinamurua). Painele tasaiseksi.

Nosta korvapuustiviipaleita myös reunoille ja painele tasaiseksi ja tiiviiksi.

Kaada täyte vuokaan.

Nosta n. 15 rullaviipaletta jauhotetulle pöydälle ja painele niitä liiteäksi niin, että ne muodostavat mahdollisimman kauniin ja tasaisen levyn. Niin, että korvapuustien muoto ei katoa.

Nosta lastaa apuna käyttäen levy täytteen päälle kanneksi. Ei haittaa, jos levy menee useammassa osassa, se kyllä kuroutuu umpeen paistaessa.

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa alatasolla n. 25-30 minuuttia.

Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti