Sain elämäni ensimmäisen lukijatoiveen, hip hei!.
Tosin toive tuli ystävältäni ja varmaan jo puoli vuotta sitten, mutta sehän vain nostaa toiveen arvoa, right?
Avokado-vadelmasemifreddo. Ei kuulosta pahalta ei. Kuulostaa suorastaan täydelliseltä pihanavajais-ystävien-get-to-gether-kokoontumisajojen herkulta. Ja jos sitä maustaa mintunlehdillä, on se kuin Mintulle (<3) tehty.
Tein reseptin
tämän jenkkireseptin mukaisesti. Kuten huomaatte, ei väri ole ihan yhtä vihreä... Joko ne Meksikon avokadot ovat erityisen elinvoimaisia (saattavat kyllä olla meidän kauppojen valikoimiin verrattuna), tai sitten mukana on ollut loraus elintarvikeväriä. Mene ja tiedä.
Viimeksi kuin tein semifreddoa, siitä tuli jopa "taivaallista". Niin tuli nytkin. :) Tämän "komeuden" ulkonäkö olisi voinut olla nätimpikin, mutta en jaksanut pipertää elmukelmun kanssa. Eli jo tekovaiheessa huomasin, että ryttyyn menee, mutta menkööt.
Tarjosin avokado-vadelmasemifreddoa rakkaille ystäville (miinus yksi!) keväänavajaislounaan päätteeksi. Pöydässä näkvyien "antimien" reseptit ovat myös tulossa blogiin.
Voi että minä sitten rakastan näitä etukäteen tehtäviä herkkuja! Elämä on paljon helmpompaa, kun vähän ennakoi. :)
Avokado-vadelmasemifreddo (n. 8:lle)
2 valkuaista
1,75 dl tomusokeria
1,2 dl vispikermaa
2 dl pakastevadelmia
pari oksaa tuoreita mintunlehtiä
2 - 3 avokadoa
Päälle:
tuoreita tai pakastettuja vadelmia
tuoreita mintunlehtiä
Erottele munan valkuaiset ja keltuaiset (säästä keltuaiset vaikkapa
hollandaise- tai
bearnaise-kastikkeeseen).
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Siivilöi tomusokeri ja lisää se hissukseen valkuaisvaahtoon koko ajan voimakkaasti vispaten. Anna koneen pyöriä, kunnes vaahto on kovaa, kiiltävää ja muodostaa teräviä huippuja. Tähän menee n. 5 - 8 minuuttia.
Vatkaa toisessa astiassa vispikerma kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä vaahdot nostelemalla vispikerma valkuaisvaahdon sekaan.
Muusaa avokadot sauvasekoittimella tai blenderillä sileäksi soseeksi (oma ikiaikainen sauvasekoittimeni jätti klimppejä... kuten aina...). Lisää myös avokadosose vaahtoon.
Taittele lopuksi jäiset vadelmat massaan.
Kelmuta (eli vuoraa astia elmukelmulla) n. 1,5 - 2 l -vetoinen astia. Kaada massa astiaan ja tasoita pinta mahdollisimman sileäksi.
Laita peittämättömänä pakastimeen ja anna jäätyä vähintään kolme tuntia, tai vaikka yön yli. (Rakastan näitä etukäteen tehtäviä tarjottavia!)
Nosta semifreddo n. 1/2 h ennen tarjoamista pois pakastimesta. Jos kelmut eivät tahdo irrota, laske astia lämpimään vesialtaaseen. Mutta huom, älä tee näin, jos käytät lasiastiaa. Se saattaa haljeta. Lasiastiaa käyttäessäsi, malta odottaa hetki. :)
Koristele semifreddo vadelmilla ja tuoreilla mintunlehdillä.