Tämä kakku sai suurimman kohteliaisuuden, mitä kakku voi saada; tyttäreni tilasi sen 4-vuotissynttärikakukseen. Hän suunnittelee synttäreitään kutakuinkin koko vuoden, joten tämä oli suuri kunnia. :D
Ja hei, what's not to love?? Korvapuustia ja juustokakkua. Ai että...
Ja kuten aina, minä NIIN rakastan reseptejä, jotka ovat helppoja. Tämän kakun valmistus onnistui alusta loppuun taapero sylissä. Sopivan robustia menoa minun makuuni. :)
Ja niin on myös kätevää nämä kakut, jotka nimenomaan kannattaa tehdä edellisenä päivänä. Ai että, kyllä suurperheen äiti tykkää. :D
Reseptin lainasin täältä pienin muutoksin.
Korvapuustijuustokakku
300 g digestivekeksejä
150 g sulaa margariinia tai voita
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kermaviili
1 rkl kardemummaa
1 tl vaniljauutetta
1 1/2 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
4 munaa (tai 2 kokonaista + 2 keltuaista)
Kastike:
50g sulaa voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
Murskaa digestivet esimerkiksi muovipussin sisällä kaulinta apuna käyttäen.
Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Lisää myös sokeri ja kaneli ja sekoita tasaiseksi.
Pingota n. 22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Reunat saavat olla aika korkeat.
Esipaista pohjaa 160-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Jäähdytä.
Tee täyte. Yhdistä keskenään tuorejuustot, kermaviili, mausteet ja sokeri. Lisää munat yksitellen, sekoittaen aina edellisen hyvin taikinaan ennen seuraavan lisäämistä.
Tee kastike. Sulata voi ja sekoita siihen fariinisokeri ja kaneli.
Kaada noin puolet täytteestä jäähtyneen pohjan päälle. Lorota päälle noin puolet kastikkeesta.
Töki kastiketta vähän täytteen sisään, niin että se mukavasti uppoaa raidoiksi.
Kaada loput täytteet vuokaan ja kastike päälle. Vetele kastikkeesta kauniita marmorikuvioita.
Paista kakkua 160-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä kakku muhimaan jälkilämmöllä vielä n. tunniksi. Käytin tässä välissä uunia hetkosen auki, koska meidän uunin jälkilämpö on melko tehokas. :)
Anna kakun jäähtyä hyvin, mielellään seuraavaan päivään (jääkaapissa kelmun alla). Maut voimistuvat ja mehevöityvät kakun seistessä.
sunnuntai 14. huhtikuuta 2019
lauantai 13. huhtikuuta 2019
Raikas mansikka-basilikapiirakka
Tyttäreni nimipäiviä vietettiin eilen. Havaitsimme asian aamupalapöydässä ja pieni juhlija toivoi mansikkakakkua. :) Downgradesin toiveen piirakaksi ja päätin kokeilla jotain uutta. Niinpä yhdistin tyttäreni lempimakuja vaniljaa ja mansikkaa ja tuunasin piirakkaa vielä aikuiseen makuun lisäämällä tuoretta basilikaa.
Basilika antoi tosi kivan säväyksen. Jos kaikki syöjät olisivat olleet aikuisia, olisin lisännyt sitä reilusti enemmän.
Paahdettu valkosuklaa oli erittäin herkullista; kinuskista ja rapsakkaa. Minulla tosin pääsi tällä kertaa suklaat olemaan uunissa 30 s liian kauan, kun piti pelastaa taapero pois tiskikoneesta. :)
Hyvää oli silti. :)
Mansikka-basilikapiirakka
100g voita tai margariinia
Basilika antoi tosi kivan säväyksen. Jos kaikki syöjät olisivat olleet aikuisia, olisin lisännyt sitä reilusti enemmän.
Paahdettu valkosuklaa oli erittäin herkullista; kinuskista ja rapsakkaa. Minulla tosin pääsi tällä kertaa suklaat olemaan uunissa 30 s liian kauan, kun piti pelastaa taapero pois tiskikoneesta. :)
Hyvää oli silti. :)
Mansikka-basilikapiirakka
100g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
2 ¼ dl vehnäjauhoja
1 muna
2 ¼ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150 - 200 g vaniljarahkaa tai skyriä
kourallinen tuoretta basilikaa
n. 3-4 dl (pakaste)mansikoita
(2 rkl maissitärkkelystä)
n. 40 g valkosuklaata
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna.
Lisää myös jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi.
Kääräise taikina kelmuun ja nosta kylmään n. 1/2 tunniksi - pariksi tunniksi.
Painele taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paina taikinan keskelle taiteltu folio, joka estää taikinan liian kohoamisen.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Vahdi, ettei reunat kärähdä.
Rouhi valkosuklaa ja levitä rouhe leivinpaperille. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 2-3 minuuttia. Ole tarkkana, sillä valkosuklaa menee hetkessä liian tummaksi (kuten minulla meni :)).
Vaahdota vaniljakastike. Lisää vaniljarahka ja pieneksi silputtu basilika. Taittele seoksen joukkoon (sulaneet ja valutetut) palastellut mansikat.
Lisää halutessasi maissitärkkelystä seokseen, niin saat typäkämmän moussen.
Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle halutessasi hieman mansikkamehua ja basilikanlehtiä.
Ripottele lopuksi päälle jäähtynyt ja rouhittu paahdettu valkosuklaa.