Tämä keitto on ravintola Aidon innoittama. Olimme siellä taannoin mieheni kanssa illallisella ja alkukeittona tarjottiin varsin herkullista kurpitsakeittoa. Luonnollisesti uteliaaseen tapaani kuulustelin reseptiä tarjoilijalta. Sain ympäripyöreän vastauksen, mutta myös oivalluksen: yksinkertainen ON kaunista.
Ja ei kun kotona testaamaan. Aidossa käytettiin myskikurpitsaa, minulla oli hokkaidoa. Mutta taivaallistahan tästä kuitenkin tuli. :)
Ja kuinka ajankohtaista! Mikä sopisikaan paremmin Halloween-viikonlopun pöytään?
Täydellinen kurpitsakeitto (2:lle)
n. 1/2 kg hokkaidokurpitsaa kuorittuna ja siemenittä
3-5 dl vettä
2 tl vaaleaa balsamicoa
1 dl ruokakermaa
suolaa
pippuria
Pilko kurpitsa rouhean kokoisiksi palasiksi. Paahda palasia 200-asteisessa uunissa n. 1/2 tuntia kunnes lohkot saavat pikkaisen väriä ja ovat pehmeät.
Irrota palasista kuoret. Laita kuoritut palaset kattilaan, lisää osa vedestä. Lisää vettä pikkuhiljaa, jotta saat keitosta sopivan paksuista. Vettä saa aina lisää, pois ottaminen on hankalampaa. :)
Soseuta keitto samalla kun lämmität sitä. Soseuta huolella, nyt ei haluta kökkäreitä.
Lisää myös balsamico, suola, pippuri ja kerma. Maistele maut kohdalleen. Lisää suolaa ja/tai balsamicoa, jos tuntuu että kaipaat lisää makua.
Rouhaise valmiin annoksen päälle vielä hieman pippuria. Muuta et tarvitse. Tämä on ihanaa.
Ihanaa oli! Tänään testattu!
VastaaPoistaKivaa!! :)
PoistaPitääpä kokeilla
Poista