Sitä silmällä pitäen vihdoin julkaisen muutaman vuoden takaisen joululohen, josta on sittemmin tullut vakioelementti joulupöydässämme.
1-2 nori-arkkia
1-2 limen tai 1 sitruunan kuori raastettuna
iso kourallinen tuoretta korianteria
loraus limen / sitruunan mehua
oman maun mukaan suolaa (itse en käytä kovin paljoa)
n. 1 tl sokeria
oman maun mukaan suolaa (itse en käytä kovin paljoa)
n. 1 tl sokeria
hieman
Poista lohesta nahka. Jos lohi on kovin paksu, voit leikata sen jo nyt viipaleiksi ja asetella viipaleet limittäin siten, että leikkuupintoja tulee vähän enemmän näkyviin.
Murskaa nori-arkit. Pese ja raasta limes/sitruunan kuori.
Ripottele lohelle suolaa ja hieman sokeria. Lisää myös kuoriraaste, norirouhe ja kourallinen korianteria.
Kääri lohi kelmuun tiiviisti ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi / seuraavaan päivään.
Viipaloi ennen tarjoamista (jos et jo tehnyt niin), ja lisää päälle vielä tuoretta korianteria ja hieman sitruunan / limen mehua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti