Saimme naapuriltamme ämpärikaupalla omenoita, joista riitti myös hilloksi asti.
Ja näistähän tuli kivoja pieniä ruokalahjoja / joulun tuliaisia.
Hillo on tosi raikasta, eikä kovin sokerista, sillä käytin sokeria ohjetta vähemmän.
Inkivääriä laitoin reilusti, koska se on herkkuani. :)
Hillo sopii mielestäni ihanasti täyteläisen brien kanssa, vaniljajäätelön kaverina, sekä pannareiden kanssa. Ja eiköhän noita käyttökohteita ole muitakin.
Hillo on tosi raikasta, eikä kovin sokerista, sillä käytin sokeria ohjetta vähemmän.
Inkivääriä laitoin reilusti, koska se on herkkuani. :)
Hillo sopii mielestäni ihanasti täyteläisen brien kanssa, vaniljajäätelön kaverina, sekä pannareiden kanssa. Ja eiköhän noita käyttökohteita ole muitakin.
Tähtianis-inkivääri-omenahillo
n. 2,5 - 3 l (suomalaisia) omenoita kuutioituna
6 tähtianista
n. 3 -4 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
loraus vettä
hillosokeria paketin ohjeen mukaan tai vähän vähemmän (laitoin n. 1/3 ohjeistettua määrää vähemmän, ja hyvin toimi)
Pese hyvin ja desinfioi purkit haluamallasi tavalla (esim. uunissa tai keittämällä).
Pilko omenat. Jos käytät suomalaisia / ohutkuorisia omenoita, ei tarvitse kuoria.
Lisää omenat, mausteet ja sokeri, sekä ihan pikkasen vettä kattilaan.
Keittele kannen alla vartin verran.
Annostele hillo purkkeihin ja anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti