Oi että, kevättä on ilmassa ja rinnassa niin että oksat pois.
Kohta pitäisi varmaan jo kylvää yrttiä sun muuta, olen näissä aina jotenkin liian myöhässä! Hetki lipsahtaa ohi! :)
Nyt kun kasvukausi ei ihan vielä ole vauhdissa, kannan kotiin joka kauppareissulla puskan korianteria. Rakastan sitä, ja käytän sitä kaikkeen. Se kruunaa myös tämän ihanan täyteläisen porkkanakeiton.
Rakastan tätä samettista, värikästä ja täyteläisen makuista keittoa. Maapähkinävoi on keiton "the juttu", jota ei kannata jättää reseptistä pois. :)
Thaimaalainen porkkanakeitto (2:lle)
2 pienehköä sipulia
3 valkosipulinkynttä
4 tosi isoa porkkanaa
loraus öljyä
3-5 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl chili-valkosipulitahnaa
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
suolaa
pippuria
Pilko sipulit ja silppua valkosipulit. Kuori ja pilko porkkanat.
Lämmitä loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuleita minuutti - pari. Lisää porkkanat, 3 dl vettä ja kasvisfondi. Anna porista n. 20 minuuttia kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää maapähkinävoi, chili-valkosipulitahna ja kourallinen tuoretta korianteria. Soseuta samettiseksi. Lisää vettä sen verran, että saat sopivan paksuisen keiton.
Lisää suola ja pippuri ja maistele maut kohdalleen.
Revi valmiin keiton päälle vielä reilusti tuoretta korianteria.
torstai 18. helmikuuta 2016
tiistai 16. helmikuuta 2016
Edellisenä päivänä valmistuva lounassalaatti
Olen parhaillaan kotona vauvan kanssa, ja jostain kumman syystä olen alkanut arvostamaan nopeasti syntyviä lounaita, jotka mieluiten valmistuisivat jo edellisenä päivänä mahdollisimman pitkälle.
Joskus kun juuston saaminen leivän päälle saattaa olla mahdoton tehtävä. Saati omenan pilkkominen. Kun sylissä pyörii vieteri, jonka pienet kädet tarttuvat salamana veitseen, höylään, kuumiin esineisiin, hiuksiin, korviksiin, huuliin... on ihanaa, että jääkaapista voi nostaa valmiin lounaan eteen. :)
Toinen yhtä hyvä syy toimia edellisenä päivänä, on eväslounaan vieminen töihin. Tässäpä molempiin tilanteisiin oiva ohje siis. :)
Raikas lounassalaatti (1:lle)
1 porkkana
1/2 sipuli
jäävuorisalaattia
1/2 avokado
tuoretta korianteria
suolaa
pippuria
Marinadi:
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 rkl seesamiöljyä
suolaa
pippuria
Laita porkkana ja sipuli marinoitumaan aamulla tai mielummin jo edellisenä päivänä.
Kuori porkkana ja höylää se ohuiksi lastuiksi esim. juustohöylällä tai vihannesleikkurilla. Pilko sipuli ohuiksi siivuiksi.
Yhdistä kannellisessa astiassa marinadin ainekset, porkkana ja sipuli. Laita kansi päälle, ravista kunnolla ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Seuraavana päivänä revi salaatti, pilko avokado ja silppua korianteri. Nosta marinoituneet kasvikset salaattiin mukaan. Lorota vielä loppu marinadi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tunnisteet:
aasia,
alkuruoat,
brunssi,
gluteeniton,
hedelmät,
kasvisruoka,
lisukkeet,
lounas,
reseptit,
salaatit,
yrtit
torstai 11. helmikuuta 2016
Vuohenjuusto-suppilovahverokeitto
Tämä menee taas kategoriaan "Arjen sairaan helpot ja nopeat kun ei muuta keksi, kauppaan ei ehdi ja kaappejen antimilla mennään". :)
Nevertheless, sairaan hyvää. Tietyillä raaka-aineilla ei vain voi mennä vikaan. :)
Vuohenjuusto-suppilovahverokeitto (2:lle)
400 g tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1/2 punainen (suippo)paprika
2 tl kuivattua timjamia
2,5 dl vettä
1,5 rkl kasvisfondia
n. 100 g vuohenjuustoa
suolaa
pippuria
Laita kuivatut suppilovahverot veteen likoamaan vähintään 15 minuutiksi.
Pilko sipuli ja murskaa valkosipulit.
Lämmitä loraus öljyä kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, kasvisfondi ja timjami. Anna kiehua viitisen minuuttia.
Pilko paprika ja lisää se keittoon. Kiehuta pari minuttia.
Purista suppiksista liotusvettä pois ja lisää nekin joukkoon. Lisää myös vuohenjuusto ja anna sen sulaa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Nevertheless, sairaan hyvää. Tietyillä raaka-aineilla ei vain voi mennä vikaan. :)
Vuohenjuusto-suppilovahverokeitto (2:lle)
400 g tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
1/2 punainen (suippo)paprika
2 tl kuivattua timjamia
2,5 dl vettä
1,5 rkl kasvisfondia
n. 100 g vuohenjuustoa
suolaa
pippuria
Laita kuivatut suppilovahverot veteen likoamaan vähintään 15 minuutiksi.
Pilko sipuli ja murskaa valkosipulit.
Lämmitä loraus öljyä kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia pari minuuttia. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi, kasvisfondi ja timjami. Anna kiehua viitisen minuuttia.
Pilko paprika ja lisää se keittoon. Kiehuta pari minuttia.
Purista suppiksista liotusvettä pois ja lisää nekin joukkoon. Lisää myös vuohenjuusto ja anna sen sulaa.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Tunnisteet:
alkuruoat,
kasvisruoka,
keitot,
lounas,
nopea arkiruoka,
pääruoat,
reseptit,
sienet
tiistai 9. helmikuuta 2016
Taivaallinen maapähkinä-tofuwokki
Tulin taas tehneeksi vahingossa ihan sairaan hyvää ruokaa. :D
Mikä omakehu!!
Mutta kun en osannut arvata tämän olevan näin hyvää! :D
Ja voi että, miten nopeasti tämä viikon paras ruoka valmistui jääkaapin jämäaineista. Todellinen uusi ykkössuosikkini on hän.
Maapähkinä-tofuwokki (2:lle)
1/2 dl maapähkinäkastikepohjaa
1/2 dl maitoa
n. 200 g kaalia
n. 1 dl vettä
1,5 levyä nuudeleita
250 g tofua
2 + 2 rkl soijaa
n. 1 rkl seesamiöljyä
reilusti tuoretta korianteria
suolaa
Pilko tofu noin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Lorauta viipaleiden päälle 2 rkl soijaa, ja anna marinoitua ainakin puolisen tuntia.
Sekoita maapähkinäkastikepohja ja maito tasaiseksi. Lisää maito pienissä erissä, ettei vahingossa lipsahda liian löysäksi.
Pilko kaalit. Lisää ne pannulle yhdessä veden kanssa (n. 1 dl) ja hauduttele kypsäksi viitisen minuuttia.
Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta ne. Valuta myös kaalit ja yhdistä nuudeleiden kanssa.
Lämmitä loraus öljyä pannulla. Paista tofuviipaleita muutama minuutti kummaltakin puolelta, että ne saavat kauniisti väriä ja paistopintaa. Mausta suolalla ja seesamiöljyllä.
Kaada maapähkinäkastike nuudeleiden ja kaalien joukkoon. Sekoita hyvin.
Koko annos niin, että nostele kaali-nuudelikeon päälle tofuviipaleita ja silppua reilusti tuoretta korianteria.
Nauti!
Mikä omakehu!!
Mutta kun en osannut arvata tämän olevan näin hyvää! :D
Ja voi että, miten nopeasti tämä viikon paras ruoka valmistui jääkaapin jämäaineista. Todellinen uusi ykkössuosikkini on hän.
Tein muutama viikko sitten gado-gadoa, joka on siis aivan ihana indonesialainen salaatti, johon kuuluu ihana maapähkinäkastike.
Kastikkeeseen tulee ensin paksu "maapähkinätahna", joka lantrataan maidolla sopivan juoksevaksi. Teen tahnaa yleensä tuplasatsin, sillä se säilyy jääkaapissa todella hyvin. Kylmässä siis odottelee taivaallinen kastikepohja, joka on helppo laimentaa juoksevaksi ja lisätä eksoottisiin ruokiin.
Näin tässäkin tapauksessa! Voit toki tehdä kastikkeen ihan myös tätä annosta varten, niin hyvää se on. :)
Maapähkinä-tofuwokki (2:lle)
1/2 dl maapähkinäkastikepohjaa
1/2 dl maitoa
n. 200 g kaalia
n. 1 dl vettä
1,5 levyä nuudeleita
250 g tofua
2 + 2 rkl soijaa
n. 1 rkl seesamiöljyä
reilusti tuoretta korianteria
suolaa
Pilko tofu noin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Lorauta viipaleiden päälle 2 rkl soijaa, ja anna marinoitua ainakin puolisen tuntia.
Sekoita maapähkinäkastikepohja ja maito tasaiseksi. Lisää maito pienissä erissä, ettei vahingossa lipsahda liian löysäksi.
Pilko kaalit. Lisää ne pannulle yhdessä veden kanssa (n. 1 dl) ja hauduttele kypsäksi viitisen minuuttia.
Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta ne. Valuta myös kaalit ja yhdistä nuudeleiden kanssa.
Lämmitä loraus öljyä pannulla. Paista tofuviipaleita muutama minuutti kummaltakin puolelta, että ne saavat kauniisti väriä ja paistopintaa. Mausta suolalla ja seesamiöljyllä.
Kaada maapähkinäkastike nuudeleiden ja kaalien joukkoon. Sekoita hyvin.
Koko annos niin, että nostele kaali-nuudelikeon päälle tofuviipaleita ja silppua reilusti tuoretta korianteria.
Nauti!
sunnuntai 7. helmikuuta 2016
Eksoottinen ja raikas hernekeitto
Hauskaa laskiaissunnuntaita!
Veikkaan, että aika monella liedellä höyryää tänään hernekeitto ja uunissa tuoksuvat pullat.
Tässä eksoottisessa hernarissa (tätä sanaa ei kyllä oikeastaan voi käyttää kuin tölkkihernarista...) on aivan upeita makuja; sitruunaruohoa, limeä, inkivääriä ja kookosta.
Veikkaan, että aika monella liedellä höyryää tänään hernekeitto ja uunissa tuoksuvat pullat.
Hernekeiton ei tarvitse tulla tölkistä, eikä ainoa vaihtoehto ole vuorokauden liottelu ja keittely.
Hernekeitto voi myös olla superraikas, kirkkaan vihreä ja vaikka kylmänä tarjottava.
Tässä eksoottisessa hernarissa (tätä sanaa ei kyllä oikeastaan voi käyttää kuin tölkkihernarista...) on aivan upeita makuja; sitruunaruohoa, limeä, inkivääriä ja kookosta.
Keitto valmistuu nopeasti ja sen voi tehdä kuumennusta vailla valmiiksi etukäteen. Tarjosin keiton kuumana, mutta se maistuu yhtä hyvältä kylmänäkin.
Keitto on niin raikas ja kevyt, että pullillekin jää tilaa. :)
1l (n. 700 g) pakasteherneitä
1 tlk kookosmaitoa (ei kevyttä)
2-3 dl vettä
1/2 rkl kasvisfondia
3 rkl raastettua inkivääriä
2 tl sitruunaruohotahnaa
1 limen kuori
1 limen mehu
Keitto on niin raikas ja kevyt, että pullillekin jää tilaa. :)
Eksoottinen hernekeitto (4:lle)
1l (n. 700 g) pakasteherneitä
1 tlk kookosmaitoa (ei kevyttä)
2-3 dl vettä
1/2 rkl kasvisfondia
3 rkl raastettua inkivääriä
2 tl sitruunaruohotahnaa
1 limen kuori
1 limen mehu
ripaus chilijauhetta
suolaa
pippuria
1/2 punttia tuoretta korianteria
pari kourallista paahdettuja kookoslastuja
Sulata herneet.
Pese lime hyvin ja raasta kuori. Kuori ja raasta inkivääri.
Yhdistä keskenään kaikki aineet paitsi vesi ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää vettä kunnes saat sopivan paksun keiton.
Lisää mausteita tarvittaessa.
Lämmitä keitto nopeasti kattilassa. Älä anna kiehua pitkään, ettei keitto muutu harmaaksi, vaan herneet säilyttävät ihanan vihreän värinsä.
Silppua annoksen päälle vielä reilusti tuoretta korianteria ja ripottele kookoslastuja.
Keiton voi tarjota myös kylmänä. Silloin kuumennuksen voi jättää kokonaan väliin. :)
suolaa
pippuria
1/2 punttia tuoretta korianteria
pari kourallista paahdettuja kookoslastuja
Sulata herneet.
Pese lime hyvin ja raasta kuori. Kuori ja raasta inkivääri.
Yhdistä keskenään kaikki aineet paitsi vesi ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää vettä kunnes saat sopivan paksun keiton.
Lisää mausteita tarvittaessa.
Lämmitä keitto nopeasti kattilassa. Älä anna kiehua pitkään, ettei keitto muutu harmaaksi, vaan herneet säilyttävät ihanan vihreän värinsä.
Silppua annoksen päälle vielä reilusti tuoretta korianteria ja ripottele kookoslastuja.
Keiton voi tarjota myös kylmänä. Silloin kuumennuksen voi jättää kokonaan väliin. :)
Tunnisteet:
aasia,
alkuruoat,
gluteeniton,
illanistujaiset,
kasvisruoka,
keitot,
lounas,
pääsiäinen,
reseptit,
välipalat,
yrtit
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)