maanantai 29. huhtikuuta 2013

Parhaat marinadit ja mausteseokset grillaukseen: kana ja porsaan sisäfile

Mitkä ovat onnistuneen grillauksen kulmakivet?

Omasta mielestäni hyvät pääraaka-aineet, kuten liha, kana ja kasvikset. Sekä ehdottomasti mukaan kuuluvat maukkaat marinadit, mausteseokset ja tuoreet yrtit!

Mehevän grilliruoan kylkeen kuuluu myös raikas salaatti, luonnetta tuovat yrttiseokset sekä muut lisukkeet.

Mitä itse grilliin ja grillaustekniikkoihin tulee, ovat hiili- ja kaasugrilli ykkösvaihtoehdot. Tilanteesta riippuen.


Mutta jätän nyt siis grillipoliittiset kannanotot väliin, ja kerron omat parhaat marinadini ja mausteseokseni.

Pidimme viime viikonloppuna grillikauden avajaiset JA grillikauden jatkajaiset lohdutuksena siitä, että emme jäiden takia päässeet mökille. :) Kyllä grillaus vaan on kivaa ja grilliruoka hyvää. Ihanaa, kun koko kesäkausi on vielä edessä!

Avajaisissa nautimme kanaa grilliperunoiden (pieneksi lohkotut perunat pyöritellään öljyssä, suolassa ja pippurissa, ja paistetaan tason päällä grillissä), kesäkurpitsoiden, rapean salaatin, kukkakaalin ja makkaroiden kera.


Jatkajaisissa possu sai seurakseen grillattua parsaa, kukkakaalia sekä valikoiman jääkaapista löytyneitä kasviksia. Näin sunnuntaitunnelmissa panostimme makuun, emme estetiikkaan. :D

Ja tässä vielä toinen erittäin herkullinen ohje porsaan marinointiin ja grillaukseen, joka on vähän vähemmän itämaisvaikutteinen (päämakuina on dijon-sinappia ja valkosipulia).

Eli nyt miehet joukolla lihaa grillaamaan!


Marinadi possulle

2 tl Sambal oelek -chilitahnaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta inkivääriä
1 rkl soijaa
suolaa
pippuria

Murskaa valkosipulinkynsi ja kuori ja raasta tuore inkivääri. Yhdistä kaikki mausteet ja liha muovipussissa. Pyörittele hyvin ja nosta pussi muutamaksi tunniksi kylmään maustumaan.


Mauste- / yrttiseos possulle (TÄMÄ ON HYVÄÄ!)

tuoretta korianteria
tuoretta minttua / sitruunamelissaa
2 tl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 tl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1/2 tl sitruunankuoriraastetta

Pilko, murskaa ja raasta kaikki ainekset. Yhdistä suolan, pippurin ja öljyn kanssa.


Marinadi kanalle

2 valkosipulinkynttä
2 tl sitruunamehua
2 tl soijaa
tuoretta (tai kuivattua) minttua
suolaa
pippuria

Murskaa valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki mausteet ja kanat muovipussissa. Pyörittele hyvin ja nosta muutamaksi tunniksi kylmään maustumaan.


Mauste- / yrttiseos kanalle (Ja myös kasviksille!)

2 valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
tuoretta minttua
2 tl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Pilko, murskaa ja raasta kaikki ainekset. Yhdistä suolan, pippurin ja öljyn kanssa.



Ja grillaukseen hyvin sopivia salaatteja on esimerkiksi paahdettu hedelmäinen salaatti (hedelmät grilliin, kuva yllä), minttuinen camembert-kesäkurpitsasalaatti (kesikset grilliin) tai broilerinmaksa-omenasalaatti (maksat grilliin).

Ja tältä näyttää tämä toinen dijon-valkosipuliporsas grillistä tulleena ja kesäiselle lautaselle kasattuna. 


Kyllä kesä on kiva!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti