perjantai 3. lokakuuta 2014

Maailman kauneimmat korvapuustit

Tiesitkö, että huomenna lauantaina (4.10.) on maailman sympaattisin päivä, kansallinen korvapuustipäivä. :)


Mainitsin asiasta myös viime vuonna blogissani (silloin tein kuningatarpullaa), mikä tarkoittaa että taas on vuosi kulunut. Apua!

Mutta asiaan. Vaikka joka päivän pitäisi olla korvapuustipäivä, on nyt oiva syy tarttua kaulimeen ja ilahduttaa itseään ja lähimpiään tuoreella pullalla ja kardemumman huimaavalla tuoksulla.

Pullieni ulkoasu ei  varsinaisesti perinteitä tihku, mutta voi miten kauniita nämä pikku kerät ovatkaan. Ja näitä on ihana syödä säikeitä käsin repien...



Näin viime kaudella Koko Suomi leipoo -ohjelmassa, kun tämä superleipurimies (Anders? Voitti lopulta koko kilpailun, ehkä...) teki tämän näköisiä pullia. Olin aivan myyty ja halusin tehdä samanlaisia. Ilman minkään valtakunnan käsitystä siitä miten moiseen lopputulokseen pääsee, lähdin taistoon.

Ja hip hei! Kerralla maaliin! Mielestäni nämä onnistuivat erittäin hyvin. 


Kauniit korvapuustit

5 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n. 1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa tai 50 g tuorehiivaa
noin 14-15 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia

n. 1 dl margariinisulaa
n. 1 dl sokeri-kaneliseosta

Tee taikina. Lämmitä maito reilusti hiivan heräämislämpöön.
Sekoita joukkoon muna, kardemumma ja suola.

Sekoita kuivahiiva noin 1 dl vehnäjauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos taikinaan. Lisää sokeri.


Lisäile jauhoja taikinaan pikkuhiljaa. Kun melkein kaikki jauhot on lisätty, lisää myös paloiteltu, huoneenlämpöinen margariini. Lisää loput jauhot ja alusta taikina huolella. Haluat saada aikaan kimmoisan pallon.

Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi (n. 40 min).

Kun taikina on kohonnut, kauli taikinasta n. 1 cm paksu (eli oikeasti tosi ohut) suorakaiteen muotoinen levy.

Levitä koko levylle sulaa voita. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli, näin saat tasaisemman ja paremman näköisen seoksen ja lopputuloksen. Ripottele taikinalevyn päälle myös sokeri-kaneliseos.

Rullaa taikina erittäin tiukaksi pitkoksi. Älä tee pitkosta liian paksua, kun se alkaa olla sopiva (kokeilemalla oppii), leikkaa taikina katki.


Leikkaa rullapötkö terävällä veitsellä tai saksilla pitkittäin puoliksi (varo pöydän pintaa).

Kiepsauta puolikkaista käsissäsi lankakeriä. En osaa antaa muuta ohjetta kuin "sen kun pyöräytät". Yritä pitää leikkauspinnat ulospäin, niin saat kauniimman pullan.

Nostele pullat pellille.



Anna pullien kohota liinan alla kymmenisen minuuttia. Voitele ne munalla ja ripottele halutessasi päälle (rae- tai ruokokide)sokeria.


Paista pullia 200-asteisessa uunissa n. 15 - 20 minuuttia.

Ja tadaa! Tämmöisiä niistä tulee. :)




3 kommenttia:

  1. Herttinen että ovatkin kauniita! Mulla jäi eilen puustit leipomatta, valitettavasti, sillä päivä oli täynnä messuja ja mummun synttäreitä. Ehkä korjaan pahan virheeni ja leivon ensi viikolla senkin eestä - ja haluan kyllä kokeilla tämän mallisia puusteja tällä kertaa :-)
    ps. Koko Suomi leipoo on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullia onneksi ehtii leipomaan myöhemminkin. Kuten sanottu, joka päivän pitäisi olla korvapuustipäivä. :)

      Poista
  2. Kylläpä ovat kauniita �� Pitää kokeilla heti ensi tilassa. Olen tehnyt kanelipitkoa noin, että rulla leikataan kahtia ja ne sitten kieputetaan keskenään yhteen. Jaan tämän Pinterestissäkin, ovat niin kauniita. Kiitos tästä sanoo yksi pullahiiri ��

    VastaaPoista