Tämän viikon paras ruoka. :) Saaristolaislohisalaatti, jonka reseptin inspiraationa toimi Glorian ruoka ja viini -lehti 10/20.
Tässä oli kaikkea: lohta, saaristoleipää, rapsakkuutta, ihanaa sitkeyttä, kirpsakuutta.
Saaristolaislohisalaatti
n. 400 g lohta
n. 8 viipaletta saaristolaisleipää
suolaa
ripaus sokeria
loraus öljyä
1 rkl sitruunan mehua
suolaa
pippuria
n. 15-20 cm pätkä kurkkua
jäävuorisalaattia
pari hyppysellistä sitruunan raastettua kuorta
puoli nippua tuoretta korianteria
n- 10 - 15 cm purjoa
(kermaviiliä tai smetanaa)
Laita lohi suolautumaan, rupota päälle myös sokeria. Voit käyttää lohen graavattuna tai paistaa sen nopeasti pannulla. Jätä sisus kuitenkin raa'aksi. Nosta sivuun odottamaan,
Kuutioi leipä. Paahda sitä kuivalla pannulla muutama minuutti. Lisää pieni loraus öljyä ja paahda vielä hetki. Mausta suolalla ja kaada kulhoon odottamaan.
Kuutioi omena ja kurkku. Sekoita joukkoon sitruunan mehu, suolaa ja pippuria.
Kokoa salaatti yhdistämällä salaatti, purjo, leivät, omenat, kurkut ja lohi.
Mausta sitruunan raastetulla kuorella. Ripottele päälle reilusti tuoretta korianteria.
Tarjoa halutessasi kaverina kermaviiliä tai smetanaa.