sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Lilat salmiakkimuffinit syntyvät vettä kielelle herauttelevista herukoista

On heinäkuu ja elämme parasta marja-aikaa.
Meidän perheessä tämä tarkoittaa maanista pakastimen tyhjennystä ja täyttämistä. :)


Nyt sieltä löytyi muun muassa murskattuja mustaherukoita, jotka oli pakastettu sokeroimattomana soseena. NAM! Sen jälkeen, kun olin syönyt vuoden C-vitamiinit kohdilleen ja vatsani kipeäksi, leipasin lopuista muffineita.

Ja voi miten hauskoja näistä tulikaan! Varmasti onnistuvat hyvin myös tuoreista mustaherukoista, jotka muuten kypsyvät näillä näppäimillä... :)


Parasta oli ektoplasman näköinen liila taikina. :D Tosin kaikki todelliset Ghostbusters-fanithan tietävät, että ektoplasma on vihreää...

Muffinit olivat koostumukseltaan hauskan limaisia, koska karkit sulivat taikinaan.
Taikina on tosi iisi ja nopea tehdä, sillä vaivailuja ja sekoitteluja ei tarvita kuin minimimäärä.


Lilat salmiakkimuffinit (12 kpl + sopiva raa'an taikinan maisteluannos)

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
loraus suolaa
1 dl maitorahkaa
1 muna
1/3 dl rypsiöljyä
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl rouhittuja turkinpippureita (siis niitä karkkeja)
vajaa dl herukkasosetta

Jos herukkasose on kovin vetistä, valuta turhat nesteet pois esim. siivilässä.

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, soooda ja suola keskenään. Rouhi karkit tai käytä valmista rouhetta. :)

Sekoita rahka, muna, öljy ja sokerit keskenään.

Lisää kuivat aineet kosteisiin ja sekoita sen verran, että menevät juuri sekaisin. Lisää herukkasose ja lopuksi rouhitut turkinpippurit.


Jaa taikina muffinssivuokiin. Itse laitan vuokiin aina myös muffinssipaperit, sillä olen laiska irrottelemaan ja tiskailemaan.

Paista muffineita 180 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä vähintään haaleaksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti