keskiviikko 29. elokuuta 2012

Vadelmavanukas, oivallista!

"Jes mikä oivallus!"

Itseään pitäisi aina taputtaa olalle, kun on oikein välkky olo.

Kun onnistuu töissä tai sanoo nasevasti takaisin ääliölle. Kun tajuaa Fermat'n lauseen tai saa koko huoneen räjähtämään nauruun. Tai kun kunnioitusta herättävä ja isokenkäinen kokousväki nojautuu eteenpäin ja nyökyttelee päätään hymyillen.

Samoin itseään pitäisi onnitella, kun onnistuu keittiöllisessä kokeilussa!

Näin kävi tämän vadelmavanukkaan kera. Iisiä ja herkullista! Oivallista!



Tämän vanukkaan aineet löytyvät käytännössä aina kaapista. Valmistusaikakin on mitättömän pieni. Suositteen lämpimästi yllätysvieraiden kolkutellessa.


Vadelmavanukas (4:lle)

1 prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
2 munaa
3/4 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2-3 dl tuoreita vadelmia (tai muita marjoja)

Sekoita kaikki aineet (paitsi marjat) sekaisin. Kaada seos uuninkestäviin vuokiin.
Tiputtele vadelmat seokseen ja töki vähän syvemmälle.

Paista 200 C noin 30 min.

Vanukkaat kohoavat ja sitten lässähtävät. Voit tarjota ne kuumana ja kohonneena, jolloin niitä voi ihailla. Tai hieman jäähtyneenä ja laskeutuneena, jolloin kieli ei pala. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti