perjantai 22. helmikuuta 2013

Amerikkalaiset pannukakut ja granola - niistä on hyvä aamu tehty

Onko olemassa mitään ihanampaa kuin viikonlopun kiireettömät aamut? 

Meillä ne alkavat aina verkkaisesti heräilemällä. Sängyssä ollaan kunnes tulee nälkä tai iskee himo hiihtämään. :)

Väli-Amerikan matkamme jälkeen mieheni innostui amerikkalaisista pannukakuista, siellä niitä oli tarjolla hienompien hotellien aamupaloilla. Niiden koostumukset kuitenkin vaihtelivat paljon, teimme pitkin matkaa analyysejä taikinoiden eroista. 

Kotiin palattuamme kehittelimme juuri meidän makuumme sopivan reseptin. Reseptiikka taisi olla lähinnä minun vastuullani, paistaminen kuuluu miehelleni, kuten kaikki muukin aamulla lieden ääressä toimitettava touhu.

Amerikkalaiset pannukakut ovat mielestäni parhaita viipaloidun banaanin kanssa, mieheni suosii vaahterasiirappia. Vaihtoehdothan ovat loputtomat...


Amerikkalaiset pannukakut (2 isoa)

2 dl jauhoja
1 tl (ruokokide)sokeria
1/2 tl suolaa
3/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 muna
1,5 dl piimää
0,5 dl maitoa
1-2 rkl voisulaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa muna vaahdoksi ja lisää siihen piimä ja voisula.
Lisää kuivat aineet piimäseokseen. 

Taikinan kuuluu olla melko paksua - semmoista ettei se kauheasti valahtele pannulla.

Paista pannulla miedossa lämmössä lorauksessa rypsiöljyä. Älä anna kärtsähtää. :)


Jos mieheni nautti aamulla aina pannukakkuja, oli minun valintani granola. Eli yleensä makeahkoa ja rapsakkaa mysliä (murumysliä), jugurttia ja tuoreita hedelmiä paloina. Aivan ihanaa!

Ja ei kun tätäkin kotona testaamaan.

Kuvassa kauhea värivirhe!
Granola (1:lle)

100 - 200 g hedelmiä
noin 1/2 dl mysliä
noin 1 1/2 dl jugurttia
kanelia
(kardemummaa)
vaahterasiirappia

Lohko lautasen pohjalle hedelmäpaloja (mielestäni erilaiset melonit ovat parhaita).
Ripottele päälle mysliä, vaikka itse tehtyä (resepti alla).
Lusikoi päälle ihanaa itse tehtyä jugurttia tai mieleistäsi kaupan valikoimasta.
Ripottele päälle vielä kanelia (ja kardemummaa) ja halutessasi lorota vähän vaahterasiirappia.


Itse tehty mysli (isohko purkillinen)

4 dl kaurahiutaleita (tai neljää viljaa)
2 dl leseitä (vehnää ja ruista laitoin)
2,5 dl erilaisia pähkinöitä ja siemeniä (ajoin blenderissä pienemmäksi paloiksi)
0,5 tl inkivääriä jauheena
0,5 tl kanelia
ripaus suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
3 rkl hunajaa (juoksevaa) tai vaahterasiirappia

Sekoita keskenään kuivat aineet, levitä uunipellille. Sekoita öljy ja hunaja, ja jos hunaja jää kökkäreiseksi, käytä vaikka vähän aikaa mikrossa (ihan pari sekuntia riittää). Kaada hunaja-öljyseos kuivien aineiden päälle ja sekoita käsin. Paahda uunissa 170 asteessa n. 15 minuuttia, välillä pöyhien. Tarkkaile mysliä, sillä se palaa helposti. Lisää paahdettuun mysliin haluamiasi kuivattuja marjoja ja hedelmiä sen verran kun tuntuu hyvältä. Kaada kuivaan, tiiviiseen purkkiin ja säilytä huoneenlämmössä.


Ja jottei todellisuus unohdu, tässä viikonlopun vakiosetti.

Hyvää leipää, molemmille omaa juustoa, hurjasti kurkkua ja ohuen ohutta leikettä au saison. :)


Ja näitä siellä lieden äärellä paistellaan - täydellisen löllöjä, mutta nätisti kasassa pysyviä munia.


Rauhallisia viikonloppuaamuja kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti