keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Wasabilla maustettua jauhelihaa ja nuudeleita

Nyt tuli hyvää! :)

Väsymyksen alhossa tuijotin jääkaapissa olevaa jauhelihapakettia ja valmistauduin henkisesti perinteiseen jauhelihakastikkeeseen perunoiden kera.

Sitten tunsin vanhan kunnon inspiraation virran varovaisesti liikahtavan. Ei tässä mitään perinteistä ja tylsää tehdä, kokeillaanpas jotain muuta. Mitä muuta täällä jääkaapissa on? No mutta hellou wasabi!


Ja ei kun yhdistelemään...
Kastikkeesta tuli omaan makuuni täydellisen voimakkaan makuista, ja herkulliset ja ihanan niljakkaat vermisellit pehimittivät makua juuri sopivasti. Nuolin lautasen.

Jos epäilet pyödän äärellä istuvien olevan herkkämakuhermoisia, lisäile wasabia varovasti ja aloita pienestä määrästä chilikastiketta. Aina saa lisää, poistaminen on vaikeampaa. :)


Wasabilla maustettua jauhelihaa ja nuudeleita (4:lle)

400 g vähärasvaista jauhelihaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
n. 15 cm pätkä kurkkua
n. 15 cm pätkä kesäkurpitsaa
1/2 vihreä paprika
loraus vettä
3/4 dl chilikastiketta
n. 5 cm pätkä wasabia
2,5 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
mustapippuria myllystä

tuoretta ruohosipulia
tuoretta basilikaa

vermiselliä


Paista jauheliha pannulla.

Kuori ja pilko sipulit, hienonna valkosipulit. Pilko kurkku ja kesäkurpitsa sormenpään kokosiksi palasiksi. Pilko myös paprika ohuiksi suikaleiksi.

Kun jauheliha on lähes kypsää, lisää sipulit, valkosipulit, kesäkurpitsa, kurkku ja paprika.

Lisää myös kaikki kastikeainekset. Sekoita kunnolla, että wasabi varmasti liukenee ja leviää tasaisesti. Anna kastikkeen muhia ja porista ihan hissukseen kannen alla n. 8 - 10 minuuttia.

Tämmöistä chilikastiketta käytin itse. Älä siis käytä sweet chili -kastiketta (liian makeaa) tai tabascoa (liian tulista).
Keitä sillä välin vermiselli valmiiksi.

Nosta lautaselle vermiselliä ja nostele kastike päälle. Lorota pannulta myös ihanan makuiset nesteet lautaselle. Koristele tuoreella ruohosipulilla ja basilikalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti