lauantai 31. tammikuuta 2015

Pestopizza ja paahdettu päärynäsalaatti

Hyvää viikonloppua; hauskanpidon, rentoutumisen, hyvän ruoan ja ystävien aikaa! :)

Tällä kertaa luvassa on pari ässää illanistujaistarjottavaa. Pestopizza on söpö, nopeatekoinen ja herkullinen läpyskä. Paahdettu salaatti taas sopii loistavasti myös arkeen, joulupöytään ja grilliruoan kaveriksi.


Ja jos olet vielä täksi illaksi pähkäilemässä pöydännotketta, niin nämä herkut ehdit vielä hyvin pyöräyttää. :)

Pestopizzan ideasta kiitos Kinuskikissalle. Hedelmäisestä salaatista olen tehnyt juustoisemman ja pähkinäisemmän version aiemminkin.


Pestopizza

n. 1/3 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
1 dl vettä
2½-3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

n. 3-4 rkl pestokastiketta
2 valkosipulinkynttä
n. 3 dl juustoraastetta (parmesan on parasta...)

kourallinen pinjansiemeniä


Tee ensin taikina. Sekoita kaikki aineet sekaisin. Vaivaa tovi, että taikina muorostaa iloisen pallon.
Anna kohota liinan alla lämpimässä n. 45 minuuttia.

Laita uuni ja pizzakivi tai pelti lämpenemään 225 asteeseen.

Levitä kohonnut taikina leivinpaperille mahdollisimman pyöreäksi ja ohueksi levyksi. 
Levitä päälle pestokastike. Muista levittää reunoille asti.


Murskaa valkosipulinkynnet ja levitä nekin pohjalle.
Raasta juusto ja levitä sekin pizzan päälle. 


Sujauta pizza uunin ylätasolle. Paista n. 5-10 minuuttia. Vahdi, ettei kärähdä, pizza valmistuu tosi nopeasti.

Paahda pinjansiemeniä tovi kuivalla pannulla.

Ripottele uunista tulleen pizzan päälle pinjansiemenet. Leikkele pizza paloiksi.



Ja tosiaan pizzan kanssa sopii erittäin erittäin hyvin tämä raikas, kirpsakka ja makea salaatti. :)


Paahdettu päärynäsalaatti

2 päärynää
n. 1/2 kerää jäävuorisalaattia
n. 15 cm pätkä kurkkua

2 tl dijon-sinappia
2 rkl sitruunamehua
loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria

suolaa
pippuria
kurpitsansiemeniä


Viipaloi päärynä oikein ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut uuniritilälle.

Paahda 200-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia. Ritilällä päärynöitä ei välttämättä tarvitse kääntää välillä. Jos käytät peltiä, käännä ne puolessa välissä.

Huomaa, että päärynöiden paahtoaika riippuu paljolti niiden mehukkuudesta. Vahdi siis uunia. Päärynät ovat sopivia, kun ne käpristyvät ja reunat ottavat sopivasti väriä. Anna jäähtyä.

Revi kulhoon salaatti ja pilko joukkoon kurkku.

Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Sekoita kastike hyvin salaatinlehtiin ja kurkkuihin.

Nostele tarjoilulautasen pohjalle salaatti-kurkkuseosta, jonka päälle paahdetut ja jäähtyneet päärynät. Rouhaise vielä vähän suolaa ja pippuria, ja ripottele kourallinen kurpitsansiemeniä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti