lauantai 17. tammikuuta 2015

Mehevä appelsiini-unikonsiemenkakku

Hauskaa viikonloppua!

Sitä on ainakin täällä luvassa, sillä illalla pidämme lattiankastajaiset! Vesivahingon jäljet on siis vihdoin korjattu, ja koska tupareitakaan emme ole ehtineet pitää, on juhlalle nyt tosiaan aihetta. :)


Olen kokkaillut eilen ja tänään erittäin ahkerasti illanistujaisruokia, ja samoissa tunnelmissa mennään nytkin. Appelsiini-Unikonsiemenkakku on periamerikkalainen herkku, ja kieltämättä kyllä aivan ihanaa. Kakku ei ole mitenkään äkkimakea, vaan toimii tosi hyvin välipalanakin.

Jotenkin näen sieluni silmissä mehevän kakkupalan vieressä litran tuopin kermavaahtokahvia. :)


Appelsiini-unikonsiemenkakku

2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 rkl unikonsiemeniä
3 dl vehnäjauhoja
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 munaa
1 dl maitoa
1/2 dl öljyä (esim. rypsiöljyä)
250 g maitorahkaa

tomusokeria tai kermavaahtoa

Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori talteen.

Sekoita keskenään sokeri, leivinjauhe, suola ja unikonsiemenet. Lisää myös vehnäjauhot.
Lisää taikinaan myös appelsiininkuoriraaste, munat, maito ja öljy. Sekoita hyvin.
Lisää lopuksi vielä maitorahka.


Kaada taikina öljyllä siveltyyn vuokaan.

Paista 180-asteisessa uunissa toisiksi alimmalla tasolla n. 35 - 45 minuuttia kakun paksuudesta riippuen. Kakku on valmis, kun puutikkuun ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun jäähtyä ja koristele tomusokerilla tai kermavaahdolla. Voit myös tehdä halutessasi tuorejuusto-tomusokerikuorrutteen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti