Muutamia onnistuneen viikonlopun tekijöitä: aikaa puolison kanssa, hyviä ystäviä, ulkoilua ja urheilua, kehon hyvinvointia (joogaa, hierontaa ja sen semmoista) ja tietysti ihanaa ruokaa...
Kukaan tuskin kieltää pataruokien täydellistä sopivuutta talvikeleihin. Uunissa valmistuu kuin itsekseen oikea aromeiden ja makujen granaatti, josta riittää vielä reilusti ensi viikon arjen pikaruoaksi.
Viimeisin Glorian ruoka ja viini -lehti (1/2015) räjäytti pankin. Taitoin varmaan jokaisen sivunkulman, niin täynnä ihania reseptejä se oli! Sieltä löysin myös tämän mausteisen tomaattitaginen, jota hieman muokkasin oman kyökin varantoihin sopivaksi.
Ja voi mitä makuja; lammasta, korianteria, appelsiinia (oletteko huomanneet niiden olevan nyt mehevimmillään!), oliiveja, kardemummaa... Oijoi...
Suosittelen ehdottoman lämpimästi kokeilemaan tätä ehdottoman hyvää oloa ja sisäistä lämpöä tuovaa herkkua. :)
Mausteinen tomaattitagine (4:lle)
3 sipulia
loraus öljyä
1 tl paprikajauhetta
n. 200 g tomaatteja
1 prk (230 g valutettuna) kidney-papuja
n. 5 cm pätkä inkivääriä
1/2 kuivattu punainen chili (tai 1 tuore tai 1/2 tl chilijauhetta)
1,5-2 rkl kokonaisia kardemummansiemeniä
1,5 - 2 dl mustia kivettömiä oliiveja
1 ison appelsiinin kuori raastettuna (tai 1/2 pienempää)
loraus öljyä
400 g tomaattimurskaa
n. 1,5 tl suolaa
1/2 ruukkua tuoretta korianteria
Lohko sipulit. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Jauha kardemummansiemet (akanat saavat jäädä joukkoon ja päätyä pataan, siellä ne pehmenevät).
Valuta kidney-pavut. Lohko tomaatit. Halkaise halutessasi oliivit puoliksi. Kuori ja raasta inkivääri.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Lämmitä öljyloraus pannulla, lisää paprikajauhe. Sekoita ja lisää sipulilohkot. Kuullota muutama minuutti, älä anna mausteiden kärtsähtää.
Kaikki paitsi tomaattimurska... |
Silppua valmiin annoksen päälle runsaasti korianteria. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tabil-lammaspullat (4:lle)
n. 400 g lampaan jauhelihaa
n. 3 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/4 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
Murskaa valkosipulit. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaikseksi massaksi, pidä huoli että mausteet leviävät kaikkialle.
Pyörittele taikinasta pieniä pallukoita.
Pullat kypsytetään taginessa (kts. ohje taginen reseptistä). Tai jos tahdot, pannulla öljyssä paistaen.
Tagine odottaa kyllä syöjiään, joten hoida ulkoilu rauhassa loppuun. Padan maut sen kun vahvistuvat, jos jätät jämät odottamaan arjen kiireitä. :)
Täälläkin on Glorian kulmat rullalla ja jo pari reseptiä testattuna :)
VastaaPoistaOli kyllä kova numero tällä kertaa. :)
PoistaMitä olet testannut?
Ah! Tuota ihanaa katkarapumuhennosta. Se näytti huipulta. :)
Poista