torstai 22. tammikuuta 2015

Arjen ihanin tomaatti-sinihomejuustokeitto

Kun mieheni on poissa, teen kaikenlaista mikä normaalisti aiheuttaisi outoja katseita tai kulmien kutristelua: syön viiliä keskellä yötä keittiössä seisten ja ulos tuijotellen, uppoudun kirjaan koko illaksi, napostelen valtavan määrän rusinoita, ja kokkailen simppeliä kasvisruokaa. Näin muutamia mainitakseni.


Olin aivan unohtanut tomaatin ja sinihomejuuston ihanan liiton, kunnes se viime viikonloppuna pitsaa tehdessä palasi mieleen.  Minulla oli tapana tehdä tomaatti-sinihomejuustokeittoa yhden hengen keittiössäni aikanaan harva se päivä, mutta nyttemmin tämä ihanainen nostalgiaruoka oli jäänyt unohduksiin.

Keitto valmistuu lähes syntisen nopeasti aineista, joita on yleensä aina kaapissa. Keitto on todella yksinkertainen, mutta ah-niin herkullinen. Täydellistä.


Tomaatti-sinihomejuustokeitto (1:lle tai 2:lle alkuun)

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 pieni tai 1/2 sipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä paistamiseen
n. 1,5 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
1 tl vaaleaa balsamicoa
20-50 g sinihomejuustoa
suolaa
pippuria
reilusti (tuoretta) basilikaa
(n. 1 tl pestoa)


Pilko sipuli pieneksi ja murskaa valkosipuli.

Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja valkosipuleita muutama minuutti. Älä anna ruskistua.

Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja kasvisfondi. Anna poreilla hetki.

Lisää myös balsamico, sinihomejuusto ja basilika.

Anna porista kannen alla viitisen minuuttia. Maista, mitä puuttuu. Lisää suolaa ja pippuria.

Maistele vielä maut kohdalleen.

Tipauttele annoksen päälle runsaasti basilikaa sekä halutessasi hieman pestoa ja sinihomejuustomurua.

Nauti yksin tai kaksin. :)





2 kommenttia:

  1. Mä en ole mikään superkokki. Muistan aikoinaan miten mies kurkisti muutaman päivän työmatkan jälkeen tiskikoneeseen ja kysyi olinko syönyt mitään muuta kuin kahvia ja leipää hänen matkansa aikana...no yleensä en, korkeintaan sushia ja senkin ravintolassa. Edelleen olen sitä mieltä että kahvi ja leipä korvaa helposti lounaan. Ja jos jotain teen, on sen oltava just jotain tällaista superhelppoa ja nopeaa. Toisaalta nautin kyllä suunnattomasti hyvästä ruuasta ja arvostan tekijää, itselläni ei vaan valitettavasti ole taitoa taikoa arkisestakin gourmeeta. Sinulla se taito selvästikin on, ihailen! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana viesti, sait minulle aikaan todella hyvän mielen. :)
      Leipä ja rahka korvaa minunkin lounaani kutakuinkin päivittäin. :D

      Vaikka olenkin kokkailusta erittäin innostunut, ei mielestäni mikään ole ihanampaa kuin istahtaa valmiiseen, kauniiseen pöytään luoavien tuoksujen leijaillessa keittiöstä. Onneksi lähipiiristä löytyy ystäviä, jotka moisia elämyksiä tuottavat.

      Mutta toivottavasti saat täältä blogista pieniä vinkkejä, joilla voit tehdä jotain helppoa ja herkullista, jos inspiraatio iskee eikä leipä enää maistu. :)

      Poista