torstai 7. tammikuuta 2016

Kaura-ohrarieskat

Kävin loppiaisena kaupassa, eikä siellä ollut yhtä ainutta leipää! Ei hyllyissä, ei pakasteessa, ei tyhjiöpakattuna, ei gluteenitonta, ei erikoisleipiä - ei yhtikäs mitään. :D

Mikä IHANA syy leipoa itse!


Kaura-ohrarieskat ovat aivan ihania. Rieskojen reunat käpristyvät rapeiksi, mutta sisus jää hieman pehmeäksi, koska kaurahiutaleet keitetään puuroksi. Päälle voita ja juustoa ja käteen kuppi teetä. Täydellistä pakkaspäivään!


Minun on pakko samalla tunnustaa, että olen nyt rapean viikon täysin omavarainen myös pienehköstä pakosta. Mieheni on reissussa, joten olemme naisporukalla kotona. Kauppareissut vauvelin kanssa eivät edes pienessä lähikaupassa yleensä onnistu, viimeistään kassan piipitysääni tuhoaa hyvin alkaneet päikkärit ja koko himpskutin päivärytmin (jolla oikeasti on aika iso merkitys vauvan ja äidin aurinkoisuuteen...).

Nyt ulkona on -25C, joten vauvalla on yllään kutakuinkin kaikki mahdolliset vaatteet ja vällyt. Toisin sanoen, sen ärsyttävän kassapiippauksen lisäksi, saattaa vähän hikeä pukata. :D

Näin ollen tällä viikolla ruokaa tehdään just siitä mitä kaapista löytyy. Ja jos joku sattuu tulemaan kylään, niin toisitko tullessasi paketin margariinia... :)


Kaura-ohrarieskat (12-15 kpl)

2,5 dl kaurahiutaleita
6 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ohrajauhoja


Mittaa kattilaan kaurahiutaleet ja vesi, ja keitä puuroksi. Anna puuron jäähtyä (vaikka yön yli).

Sekoita keskenään kaurapuuro, ohrajauhot ja suola. Taikina jää aika löysäksi ja on supertahmeaa.

Nostele lusikalla taikinanokareita uunipellille, ripottele päälle ohrajauhoja. Kasta vielä kätesi jauhoihin ja taputtele rieskat ohuiksi. Kannattaa tehdä ohuita, ettei sisus jää liian kosteaksi.

Paista 250-asteisessa uunissa kiertoilmalla 12-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti