lauantai 20. elokuuta 2016

Rommirusina- New York cheesecake

Juhuu, hyvää syntymäpäivää rakas mieheni!

Tällä kertaa juhlimme New Yorkin juustokakulla, joka sai lisämakua rommirusinoista (leipojan valinta).


Oli hyvää! Juustokakku ei petä koskaan.

Uunissa leivottu juustokakku oli tosi kätevä tähän tarjoilutarkoitukseen. Tein yllätykseksi tarkoitetun kakun nopeasti illalla, kun mieheni oli pari tuntia konferenssipuhelussa. Keittiötouhuihin ei mennyt kuin vartin verran, ja koska vaiheita oli erittäin vähän, oli leipomisen jäljetkin helppo hävittää.

Kakku oli tunnin uunissa, joten kahden tunnin puhelun aikana ehdin myös tuulettaa suurimmat tuoksut pois.


Juustokakku saa myös jäähtyä hissukseen itsekseen ja seistä seuraavaan päivään, joten se toimi täydellisesti aamuyllätyksenä.

Lähdin töihin kuudelta, ja jätin kakun pöydälle odottamaan. Kovin aikaisesta aamuhetkestä (ja pienestä kiireestä) johtuen, on koristelu hieman minimalistinen. Mutta nämä vadelmanlehdethän toimivat todella hyvin! Tuli jopa aika kaunis kakku mielestäni. :)


Rommirusina- New York cheesecake

n. 12 kpl digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

400 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 keltuainen
n. 150 g rusinoita
loraus rommia


Laita rusinat likoamaan loraukseen rommia.

Murskaa keksit esimerkiksi muovipussin sisällä kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja sekoita yhteen keksimurun kanssa.

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele vuoan reunat.

Painele keksimuru tiiviiksi kakuksi vuoan pohjalle.

Tee täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, sokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot.

Lisää munat ja keltuainen yksitellen reippaasti sekoittaen.

Purista rusinoista liika rommi pois, ja kääntele ne täytteeseen mukaan.

Kaada täyte pohjan päälle. Katso, että rusinat leviävät tasaisesti.

Paista juustokakkua 175C uunissa n. 55 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kun irrotat vuoan reunat. Vaikka seuraavaan päivään asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti