perjantai 4. elokuuta 2017

Välimerellisesti täytetyt mustekalat

Olemme tyypilliseen tapaamme juosseet kesäloman aika lailla tukka putkella paikasta toiseen. Näinpä viimeinen viikko ihan vain kotona tuntuu aika kivalta.


Oli myös ihanaa tehdä pitkästä aikaa rauhassa ruokaa! Ja voi että, nämä täytetyt mustekalat maistuivat mahtavalta. Menee ihan minun ykkösrepertuaariin. Näyttävä ja vähän erilainen annos tarjottavaksi vaikka vieraille.


Ja hei, täytyy myöntää, että syy mustekalojen käyttöön oli ilmeinen - pakastimen tyhjennys marjasadon tieltä. :)
Nyt siellä on enää jäätelöä tuhottavaksi. Mikä harmi. :)


Täytetyt mustekalat on superhelppo tehdä. Ja täyttettä voit modata oman makusi mukaan. Korvaa couscous vaikka kuivahtaneella valkoisella leivällä tai riisillä. Parmesanin voit jättää pois, jos et ole juuston ystävä, ja kokeile yrtiksi basilikaa.

Oi, rakastan mustekaloja. Näitä pitää tehdä pian lisää! :)


Täytetyt mustekalat (2:lle)

2 isoa (pakaste)mustekalaa

2 dl couscousia (josta täytteeseen menee n. 1/3)
n. 1/3 punainen paprika
n. 1/2 dl silputtua kevätsipulin vartta
tuoretta oreganoa tai muuta haluamaasi yrttiä
reilu 1/2 dl raastettua parmesan-juustoa
1 muna

1 prk tomaattimurskaa (400-500 g)
loraus öljyä
2 pientä sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
Isonkourallinen tuoretta oreganoa
mustapippuria
suolaa

tuoretta oreganoa
tuoretta maustekirveliä tai muuta haluamaasi yrttiä


(Sulata mustekalat.)

Tee tomaattikastike. Pilkonsipulit ja murskaa valkosipulit.
Lämmitä loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna porista pari minuuttia. Lisää mausteet ja yrtit ja anna hautua pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia.


Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Jätä aika jämäkäksi, eli käytä ehkä hieman vähemmän vettä kuin ohjeessa.

Pilko paprika ja kevätsipuli pieneksi. Raasta parmesan.

Yhdistä kaikki täytteen aineet keskenään. Käytä couscousia vain sen verran että täytettä tulee sopiva määrä. Tarjoa loput lisukkeena.


Täytä mustekalat ja nipistä päät kiinni cocktailtikulla apuna käyttäen. Älä tunge mustekalaa aivan täyteen, sillä mustekala pienenee kypsennettäessä ja täyte laajenee.


Lämmitä loraus öljyä pannulla hyvin lämpimäksi. Lisää täytetyt mustekalat ja kärtsää pari minuuttia molemmin puolin, että saat kivan värin pintaan.


Kaada tomaattikastike pannulle ja laita kansi päälle. Anna mustekaloja hautua miedolla lämmöllä vielä n. 15-20 minuuttia.


Jos haluat, voit tehdä couscouaista kakkusen tunkemalla sitä muottiin lautasta vasten. Aikuisille käytin pyöreää muottia, lapselle piparimuottia.

Tarjoa mustekalat couscous-kakkusen ja salaatin kera.


2 kommenttia:

  1. Mustekala on kyllä hyvää, mutta sitä ei ole koskaan tullut syötyä kotona. Onko mustekalaa ihan tavallisten kauppojen pakastealtaassa? Se on siis valmista käytettäväksi?

    VastaaPoista
  2. Moi! Itse käyn ostamassa mustekalat aina Hakaniemen kiinalaisesta marketista. En ole suoraan sanottuna ihan varma, saako perusmarketeista näitä isoja... stockalta luulisi ainakin saavan.
    Lähden kohta ostoksille - tarkistan tilanteen. :)

    VastaaPoista