tiistai 20. marraskuuta 2018

Ihanan lämmittävä linssipata

Rakastan linssipataa. Teen sitä yleensä valtavan sammiollisen ja syön useana päivänä.
Maut vain voimistuvat ja paranevat padan oleentuessa.

Ja voi että miten arabimaiden mausteet vain toimivat... Takuuvarmaan sisäistä villapaitaa pimeään syksyyn. :)


Kuvissa on sama pata tarjolla kahdella eri tavalla. Yllä basilikan ja riisin kanssa, alla korianterin ja fusillien. Valitse suosikkisi! :)

Reseptiä on inspiroinut tämä.


Ihanan lämmittävä linssipata (4:lle)

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
2 rkl raastettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kurkumaa
2 tl garam masala -mausteseosta
1/2 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
(1 tl juustokuminaa)
500 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl kasvisfondia
3 dl punaisia linssejä
3-4 dl vettä
1 tlk kidneypapuja chilikastikkeessa
mustapippuria
(suolaa)
(tuoreita yrttejä; basilikaa, korianteria tai persiljaa)


Liota linssit.

Pilko sipulit ja hienonna valkosipulit. Lämmitä loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuleita tovi.

Lisää raastettu inkivääri ja mausteet. Anna mausteiden herätä parin minuutin ajan.

Lisää pannulle tomaattimurska, tomaattipyre, kasvisfondi ja vesi. Lisää myös linssit ja anna porista kunnes linssit kypsyvät.

Lopuksi lisää kidneypavut ja anna nopeasti kiehahtaa. Maistele maut kohdalleen ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Revi päälle tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa, korianteria tai persiljaa.

Tarjoa esimerkiksi riisin tai fusillien kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti