torstai 7. kesäkuuta 2012

Aprikoosi-kvinoasalaatti

Oletteko huomanneet, että torikojut notkuvat hehkuvan oransseja pallukoita?
Olisitteko arvanneet, että nämä pallukat ovat täällä erään historian merkkihenkilön ansioista?

Ja että heistä saa näin kauniin salaatin?


Aprikoosissa (Prunus armeniaca) on kuulemma hurjasti karotenoideja ja se on hyvä kaliuminlähde. Aprikoosi on itseasiassa alunperin kiinalainen puu ja hedelmä. Kuulemma Aleksanteri Suuri toi aprikoosin Aasiasta Eurooppaan, samoin kuin persikan.


Kreikkalaiset ja roomalaiset antoivat aprikoosille nimeksi "Auringon kultamuna".

Mikä ihana historia!



Perheeni lomailee tällä hetkellä aprikoosin kotimaassa Kiinassa. Kävivät kuulemma eilen jokiristeilyllä ja katsomassa pandoja.
Minä painan tällä hetkellä duunia Suomessa. Söin eilen kuitenkin fantastisen ihanan lounassalaatin.




Hehkuva lounassalaatti (yhdelle)

keräsalaattia
1 tomaatti
5 cm pätkä kurkkua
1 tuore aprikoosi
1/4 avocado
2 rkl kvinoaa
tuoretta basilikaa
tuoreita pinaatinlehtiä
tuoretta sitruunamelissaa
tuoretta ruohosipulia
loraus sitruunamehua
suolaa
pippuria

Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi noin 10 - 15 minuuttia. Mausta suolalla.
Pilko kaikki aineet ja kokoa eväspurkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti