keskiviikko 15. elokuuta 2012

Inkivääripäärynät grillissä

Työt ovat alkaneet ja kesäloma on vietetty. Kollegani kanssa tänään huomasimme, että kyllä loma on täyttänyt tehtävänsä. Hampaita ei pure yhteen lainkaan niin kovasti kuin keväämmällä, ja ärsyyntymiskynnys on yhä matalalla! 
Hyvä loma! :D

Itsehän inhoan kaikkia, jotka toteavat kesäloman jälkeen, että siinäpä se kesä nyt olikin. 
No eikä ollut. Siinä oli loma, kesä jatkuu! On vielä täysin sallittua grillata, uida, tuijotella järvelle, naatiskella olutta terassilla jne.

Ja sitäpaitsi, kesä loppuu, kun joulukausi alkaa

Sen kunniaksi vielä grillihenkistä herkkua!
Tämä jälkiruoka oli oiva päätös lähestulkoon täydelliselle grilliaterialle.

Raikas, viinikäs, yrttinen... 

Tarjosin tämän oululaisen juhannusjuuston kera, mutta vaniljajäätelö olisi ollut kyllä vielä parempaa... :)




Inkivääripäärynät grillissä (yksi nyytti, kaksi annosta)

1/2 isosta päärynästä

1-2 cm pätkä tuoretta inkivääriä

3-5 lehteä tuoretta inkivääriminttua

2-3 rkl valkoviiniä

Halkaise päärynänpuolikas vielä kahtia. 
Murskaa tai pilko kuorittu inkivääri. 

Kääri päärynät, inkiväärit ja yrtit folionyyttiin. Lorauta perään valkoviini. 

Paista nyyttiä grillissä keskilämmöllä kunnes päärynät tuntuvat pehmeiltä, noin 15 minuuttia. 
Älä pidä liian kuumalla höngällä, jottei päärynät kärähdä. 


Koristele vielä annos tuoreilla yrteillä ja makeuta tarvittaessa sokerilla. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. 



PS. Muistakaa tykätä Hämmentäjästä facebookissa!

2 kommenttia:

  1. Nami, kuullostaa hyvältä. Pistänpä mieleen grillikautta varten. :=

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! :)
    Hyviä ovatkin, ja yrttejä voi toki vaihdella. Esim. rosmariini voisi olla jännä. En tosin tiedä, miten se sopii yhteen inkiväärin kanssa.

    VastaaPoista