keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Raikas jälkiruoka pääsiäispöytään: mango-piimävaahto

Kaipailetko raikasta jälkiruokaa pääsiäispöytään?

Tämä jälkkäri valmistuu hetkessä ja sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Aineksetkin ovat niin simppelit, että löytyvät yleensä kaapista valmiina. Ja laskettelukeskuksen rajallisesti varustellusta pikkukaupastakin pitäisi saada näitä kaikkia. :)

Olin aivan muissa maailmoissa tehdessäni tätä jälkkäriä, joten annoksesta jäi puuttumaan esim. sitruunamelissa ja pistaasipähkinät. Näitä ja muita härpäkkeitä voi siis lisätä halutessaan pinnalle. Olkoon tämä "riisuttu versio". 
Nevertheless, mango-piimävaahto on hyvin raikas ja maukas jälkkäri, mutta ei kovinkaan makea. Lisää siis suklaata ja/tai sokeria, jos kaipaat aterialle oikein makeaa päätöstä.


Raikas mango-piimävaahto (6:lle)

3 liivatelehteä
1 prk mangoja sokeriliemessä
2 dl piimää
vajaa 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tuoretta mangoa tai mangososetta
1 rkl sitruunamehua
valkosuklaata
(pistaasipähkinöitä)
(tuoretta sitruunamelissaa)

Laita liivatteet kylmään veteen. Valuta ja soseuta mangot (ota mehu talteen), mutta jätä myös kökkäreitä. Parasta on käyttää kökkäreisiin tuoretta mangoa.
Säilykemangot menevät hyvin murskaksi haarukalla.

Lisää mangomössöön piimä.

Vaahdota vaniljakastike.

Yhdistä mango-piimä ja vaniljakastike keskenään varovaisesti nostellen.

Lämmitä tilkka mangotölkin sokerilientä ja sulata puristellut liivatteet siihen. Norota hieman jäähtynyt liivateseos vaahtoon.

Annostele astioihin ja nosta jääkaappiin.

Koristele tuoreella mangolla tai mangososeella sekä valkosuklaarouheella. Ja jos olisin muistanut, olisin koristellut myös sitruunamelissan lehdillä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti