keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Grillattu vesimeloni: kesän hauskin alkupala

Mökkilukemisenani oli viime viikolla muun muassa Dan Brownin Inferno sekä tuorein Glorian Ruoka & Viini -lehti (numero 5/2013).
Ja voi tuota Glooriaa, siinä on kyllä aina niin hyviä reseptejä! Nytkin sivujen nurkkia taittui kahmalokaupalla. Ihan ensi tilassa piti kokeilla grillattua vesimelonia- Ja voi että tuli hyvää!

Vesimeloni muuttui "ihan eri kasvikseksi". Siitä tuli jotenkin lihaisa. Oli hassua syödä jotain lämpimänä, jonka on tottunut aina syömään viileän raikkaana.


Tein grillatuista vesimeloneista mökkiversion, saaresta kun ei lähikauppaan niin vain lähdekään. Eli punasipulit korvasin tavallisella sipulilla, vaalean balsamicon sijaan käytin tummaa ja ricottajuuston korvasi parmesan. Hyvin toimi ja kulinaristi-mökkivieraat nyökyttelivät tyytyväisinä.


Tulen tekemään tätä uudestaan. Monesti!


Grillattu vesimeloni (6:lle)

n. 1/2 pienestä kiinteästä (ja siemenettömästä) vesimelonista
1 iso (puna)sipuli
öljyä paistamiseen
1 rkl balsamicoa (tummaa tai vaaleaa)
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
parmesan-juustoa
(suolaheinää)

Viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Paista sipuleita öljyssä pannulla hetki kunnes ne ovat läpikuultavia.
Nosta sipulit kulhoon, lorauta päälle balsamico ja nosta sivuun maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

Viipaloi vesimelonit reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sudi molemmin puolin oliiviöljyllä.

Raasta parmesan ohueksi raasteeksi.

Kuumenna puhdas grilliritilä hyvin kuumaksi. Voit varalta öljytä grilliritilää kevyesti. Grillaa meloniviipaleet nopeasti molemmin puolin.

Asettele melonit lautaselle, nosta päälle rypäs marinoitua sipulia, rouhi suolaa ja pippuria. Ripottele parmesan-raastetta koko komeuden päälle, ja asettele muutama suolaheinän lehti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti