sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Jouluinen porkkanapuuro, vähän erilainen joulupuuro

Kyllä, taas tulee resepti, joka alkaa sanalla "jouluinen".
Minä nyt vain suorastaan tursuan tätä vuodenaikaa. :) Ja ulkonakin sataa lunta.

Tässäpä tulee mielenkiintoinen resepti, jota suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Eikö riisipuuro maistu tai kaipaatteko jotain ihkauutta jouluaattoaamuksi? Tai oletko jo kokeillut kaikki mahdolliset variaatiot aamupuuroksi? Vai kaipailisiko sunnuntaiaamuusi ripausta joulupölyä? 


En enää muista missä törmäsin ideaan laittaa porkkanaraastetta kaurapuuroon, mutta jo pitkään minua on kutkuttanut kokeilla samaa. Onhan porkkanakakkukin aivan mahtavaa! 

Lopputulos oli hyvä! Mielenkiintoinen, sanoisin. En ole maistanut samanlaista puuroa kyllä koskaan. :) Mutta tosi hyvää oli, ja puuron ystäville tämä on oiva lisä repertuaariin. 



Jouluinen porkkanapuuro (2:lle)

2 keskikokoista raastettua porkkanaa
1dl kaurahiutaleita
n. 4 dl vettä
1 banaani
1 muna
1/2 tl piparkakkumaustetta
1/2 tl kanelia
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa


Kuori ja raasta porkkana. Mittaa kaurahiutaleet, vesi ja raaste kattilaan. Keittele kymmenisen minuuttia kunnes puuro on kypsää.

Muusaa banaani ja lisää se joukkoon. Sekoita ja laita levy kiinni. Lisää mausteet ja hunaja. Maistele sopiva makeus- / mausteaste.

Riko joukkoon vielä kananmuna. Sekoita hyvin. Anna puuron jäähtyä ja makujen voimistua vähintään puolisen tuntia. Tai parhaimmillaan seuraavaan päivään.

Ripottele tarjotessa päälle hieman kanelia.

Olin itse asiassa ajatellut kokeilla myös spruutata puuron päälle vähän kermavaahtoa, mutta yllättäen se olikin jääkaapistamme loppunut... Näin käy usein. :)




2 kommenttia:

  1. Okei, hyvin meni niin kauan kunnes törmättiin sanaan muna! Outi miksi siihen tulee yks muna?!
    (Ihmetykseni on vilpitön)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan! Ei munaa ole pakko laittaa. Sen pointti on tehdä puurosta vähän "kakkumaisempi" ja ruokaisampi. Se toi puuroon vähän mehevyyttä ja proteiineja, mutta makuun vaikutus oli pieni. Eli jätä pois vaan jos haluat. :)

      Poista