perjantai 21. maaliskuuta 2014

Jauheliha-ratatouillevuoka ja täydelliset pannuperunat

Onnea on kevään ensimmäiset parsat, ruissipsit ja samppanja. (Eli iltapala, joka ei päätynyt kuviin asti. :))

Onnea on myös parissa tunnissa sulanut 15 cm lunta, kauniisti kuivuneet tulppaanit ja ihanan raukea olo piiitkän työviikon jälkeen. Onnea on perjantai. 


Ja onnea on hyvä ruoka. :)


Minun oli vaikea keksiä nimeä tälle hihasta vedetylle herkulle. Se lainasi reilusti makuja ja tunnelmaa ratatouillesta, mutta sisälsi lihaa, eikä kyllä oikein henkinyt ranskalaista keittiötäkään... No ehkä vähän välimerellistä tunnelmaa.


Mutta nimistä viis - jauheliha-ratatouillevuoka kuvaa tätä ateriaa parhaiten. Ja vielä mahtavammaksi aterian kruunaa mieheni pyöräyttämät täydelliset pannuperunat ja Petit Chablis -valkoviini.

Bon appétit et bon week-end!


Jauheliha-ratatouillevuoka (2:lle)

200 g jauhelihaa
pieni loraus öljyä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 tomaattia
2 isoa valkosipulinkynttä
n. 1 dl oliiveja
iso kourallinen tai kaksi tuoretta basilikaa
suolaa
pippuria
muutama viipale suosikkijuustoasi, ei liian kevyttä, jotta sulaa kauniisti


Paista jauheliha kypsäksi pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Viipaloi kesäkurpitsa n. 1/2 - 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Suolaa ne kevyesti.


Viipaloi myös tomaatit ja murskaa valkosipulit. Pilko oliivit puoliksi.

Öljyä vuoka tai vuoat oliiviöljyllä.

Kokoa annos. Laita pohjalle kerros kesäkurpitsaviipaleita, joiden päälle n. puolet jauhelihasta.


Kerrosta seuraavaksi päälle tomaattiviipaleet, valkosipuli, oliivit ja osa basilikasta. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sirottele päälle vielä loput jauhelihat.


Laita päällimmäiseksi kerrokseksi kesäkurpitsaviipaleita siten, että vuoka peittyy. Viipaloi päälle juustoa.


Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 - 25 minuuttia, kunnes juusto sopivasti hieman ruskettuu. Valmista sillävälin perunat.


Tarjoa esim. pannuperunoiden kera.


Täydelliset pannuperunat (2:lle)

n. 5 perunaa
1-2 rkl öljyä
himalajan suolaa
pippuria


Viipaloi perunat ohuiksi lohkoiksi. Lämmitä öljy pannulla. Kumoa perunalohkot pannulle ja paista kannen alla. Pannu saa olla aika kuuma. Kääntele perunoita harvakseltaan, että ne saavat kunnolla paistopintaa. Kaada kanteen tiivistynyt neste lavuaariin, älä pannulle. Paistele perunoita kunnes ne ovat kypsiä, n. 15 - 20 minuuttia.
Suolaa ja pippuroi.



2 kommenttia:

  1. Herkullista varmasti ja helppo valmistaa. Sopiiko munakoiso kurpitsan sijaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tottahan toki sopii! :) Tässä saa soveltaa.
      Munakoiso onkin ykkössuosikkini - se on jotenkin vielä lihaisampi kuin kesäkurpitsa.

      Poista