lauantai 30. elokuuta 2014

Kolmen kaalin ja kanttarellin ahvenherkku

Hauskaa huvilakauden päättäjäistä! :)



Ihanaisen kesäjuhlan kunniaksi ah-niin-kesäinen herkkuresepti. Tämän pöperön ainekset ovat juuri niin suomalaisia, puhtaita, terveellisiä ja AITOJA kuin olla ja vaan voi. :)

En ole tänä vuonna montaa kantarellia luonnosta löytäynyt. Paitsi tietenkin silloin kun olen ollut esimerkiksi suunnistamassa, ja olen vain joutunut juoksemaan niiden yli. Kyllä siinä sydän särkyy...



Mutta ahvensaalis on onneksi kuitenkin suosinut. :) 

Tästä yksinkertaisesta kalaruoasta tuli yksi meidän perheen lemppareista. Onnellisena nautimme aterian aurinkoisella terassilla katkeamattomaan sateeseen katkenneessa tuokiossa. Tai no, kyllä me kerran ehdittiin juosta astiat sisälle suojaan, mutta onneksi ne sai kiikutettua saman tien ulos. :)


Tänä kauniina huvilakauden päättäjäisviikonloppuna onneksi ei sadepilvistä ole ollut huolta. Ja nyt turinat sikseen, sillä minua huudellaan terassille "Säkenöivää Saulia" katselemaan. Voi Topin Töpötin sentään...





Kolmen kaalin ja kanttarellin ahvenherkku (2:lle)

6 ahvenfilettä
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
n. 50-70 g kukkakaalia
n. 50-70 g parsakaalia
n. 50-70 g valkokaalia
n. 2 dl kantarelleja
2,5 dl ruokakermaa
n. 1-2 tl sitruunamehua
muutama oksa tuoretta oreganoa
suolaa
pippuria

n. 6 kpl perunoita
1-2 porkkanaa


Laita perunat kiehumaan.

Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Murskaa valkosipulinkynsi. Silppua myös valkokaali melko pieneksi silpuksi.

Lämmitä loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuleita, valkosipulia ja valkokaalia muutama minuutti. Älä anna kärähtää, joten pidä lämpö suht. mietona.

Irrottele tässä välissäkukkakaalista ja parsakaalista kukinnot pienehköiksi nupuiksi. Höyrytä nuput napakan kypsiksi n. 5 minuutin ajan. Näin ne säilyttävät makunsa ja kauniin värinsä. Nosta kypsät kukkikset ja parsikset sivuun odottamaan.


Höyryttelyn lomassa lisää paistinpannulle hieman lisää öljyä ja perään ahvenet ja kantarellit. Paistele sienet ja kalat kypsiksi. Lisää pannulle ruokakerma, sitruunamehu ja suola ja pippuri.

Lisää myös kuoritut ja palastellut porkkanat perunoiden kanssa kiehumaan. Porkkanoiden keittoaika on n. 7-10 minuuttia perunoita lyhyempi.


Laske lämpö miedolle, laita kansi päälle ja anna kastikkeen hautua kunnes perunat ja porkkanat kypsyvät. Lisää lopuksi valmiiseen kastikkeeseen kypsiksi höyrytetyt parsa- ja kukkakaalit seä tuoreet oreganonlehdet. Maistele suola ja pippuri kohdilleen.

Tarjoa kalaherkku keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kera. Tai vaikka perunamuusin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti