torstai 21. elokuuta 2014

Pähkinä-vuohenjuusto-omenapalat

Omena-aika on paras aika.


Voin ympäri vuoden popsia helposti neljä-viisi isoa omenaa päivässä ja jos satun saamaan suomalaista satoa käsiini katoaa viimeinenkin kohtuuden ripe. :)


Kuten jo tuossa aiemmin kertoilin, osallistuin veljeni häiden ruoanlaittourakkaan. Yhtenä toiveena oli vähän cocktailpalan tyylinen kasvisruokavalioon sopiva herkku. Koska määrä tulisi olemaan suuri, päädyin mahdollisimman helppoon ratkaisuun: valmis taikina ja hyvät ja yksinkertaiset raaka-aineet. Sekä tietysti hyvä säilyvyys ja kuljetettavuus, jottei hääaamuna voi rauhassa keskittyä stressaamaan kampauksen onnistumisesta.

Nämä palat täyttivät kaikki yllämainitut kriteerit. Ja kutkuttivat ainakin meikäläisen makuhermoja. Taisi niistä joku muukin tykätä. :)


Pähkinä-vuohenjuusto-omenapalat (24 pientä)

1 pkt voitaikinalevyjä
pari-kolme omenaa
1 pkt (200 g) vuohenjuustoa
n. 1 dl pähkinöitä

Anna voitaikinalevyjen sulaa.

Valmistele sillä välin muut aineet. Kuori halutessasi omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät morttelissa tai veitsellä karkeaksi rouheeksi.

Leikkaa voitaikinalevyt osiin. Jos teet pieniä palasia, jaa kukin levy neljään osaan, ronskimpaa menoa varten puolita levyt.


Levitä kullekin taikinanpalaselle kaksi - kolme omenasiivua. Leikkaa päälle pala vuohenjuustoa.

Ripottele päälle vielä pähkinärouhetta.


Paista palasia 200-asteisessa uunissa n. 12 - 15 minuuttia, kunnes taikina ja juusto ovat saanee hieman väriä.

Anna palojen hieman jäähtyä ennen ensipuraisua. :)
Palaset säilyvät monta päivää ja ovat erinomaisia myös kylminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti