sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Snickers-whoopiet

Tässä todelliselle suklaan ystävälle (kuten miehelleni) herkkujen herkku. :)


Näissä trendikkäissä (okei, suurin trendiaalto meni jo) leivoksissa maistuu ihanasti makea ja suolainen, suklaa ja pähkinä. Snickers, yksi lapsuuden lempipatukka, taipuu oivasti myös kakkuun.


Tein whoopieita ensimmäistä kertaa ja vähän kyllä jännitti. Kaikenlaiset pursotukset ovat minulle aika uusi juttu. Mutta hyvinhän nämä onnistuivat! Reseptin löysin Maku-lehden numerosta 7/2014.


Whoopiet olivat lähes syntisen herkullisia ja kauniita tarjottavia.
Joulunahan mitään ei lasketa, eli herkkukavalkadiin voi hyvin lisätä whoopietkin. :)


Snickers-whoopiet (n. 30 kpl)

1 dl rypsiöljyä
50 g pehmeää voita tai margariinia
1 3/4 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
1/2 dl kuohukermaa

täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl fariinisokeria
1,5 dl suolapähkinöitä hienoksi rouhittuna
n. 40-50 g tummaa suklaata

sormisuolaa
tummaa suklaata
(kaakaojauhetta)


Vatkaa öljy, margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään (kannattaa siivilöidä kaakaojauhe). Lisää kuivat aineet siivilän läpi sokerivaahtoon. Kääntele massa sekaisin. Älä vaivaa, ettei sitkoa ala muodostua.

Lisää myös kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.


Nostele taikina pursotuspussiin. Pursota pellille n. 3 cm halkaisijaltaan olevia kökkäreitä. Jätä leviämisvaraa.


Tasoita ne sormin.


Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 10 minuuttia.

Nosta whoopienpuolikkaat pois pelliltä jäähtymään. Anna jäähtyä hyvin.


Tee sillä välin täyte. Rouhi pähkinät. Sekoita keskenään tuorejuusto ja fariinisokeri. 
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita se myös tuorejuuston joukkoon. Lisää lopuksi suolapähkinät. Voit tehdä täytteen hyvissä ajoin jääkaappiin odottelemaan.


Täytä whoopiet vasta juuri ennen tarjoamista. 

Parita keskenään samankokoiset puolikkaat ja levitä toiselle puoliskalle täytettä. Ripottele päälle myös hieman sormisuolaa. Nosta toinen puoliska kanneksi.


Sulata koristeeksi tuleva suklaa vesihauteessa. Kaada suklaa pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan ylipieni reikä.

Pursota whoopieiden päälle raitoja.
Jos haluat vielä stailata whoopieita (tai peittää rumia yksilöitä), sihtaa päälle kaakaojauhetta. :)


2 kommenttia:

  1. Aivan uskomattoman ihanan kuuloisia ja näköisiä! Itse pyöräytin huomattavasti yksinkertaisemman version makea-suolaisesta. Keksejä piparitaikinasta ja suolapähkinöistä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä kuulosta sinunkaan versiosi heikolta! :D Toivottavasti on vielä viikon päästä maistiainen jäljellä. :)

      Poista