tiistai 10. maaliskuuta 2015

"Fried quinoa" eli mausteinen kana-kvinoawokki

Aurinkoiset terveiset!

Matkalaukku on jälleen purettu viikoksi. Ja jälleen iski sama kotiinpalufiilis kuin viimeksi; Barcelonan tapasähkyn perään tarvitaan herkullista, terveellistä ja värikästä ruokaa.


Kahmin ruokakaupasta kassit täyteen kasviksia, piimää, rahkaa ja sen semmoista. Ja ihana herkkuhan näistä syntyi! Joka on vielä riittävän voimakkaan makuinen, ettei kahden flunssaisen turtuneet makunystyrätkään jää elämyksettä. :)

Idea on lainattu aasialaisesta fried rice -annoksesta. Riisi vain on korvattu kvinoalla ja öljyn määrä radikaalisti vähennetty.


Ja ah, hyvää oli! Kerrassaan ihanaa, vaikka itse sanonkin. :)

Saat tästä helposti kasvisruoan jättämällä kanan pois. Tilalle voit halutessasi lisätä vaikka sieniä, paprikaa tai kesäkurpitsaa.


Tee samalla vaivalla kerralla reilun kokoinen satsi ja purkita osa pakkaseen.

Näin saadaan aurinko lautaselle. :)


Mausteinen kana-kvinoawokki (4:lle)

1 ison parsakaalin nuput (n. 500 g kaali)
n. 200 g keräkaalia
2 sipulia
3 isoa valkosipulinkynttä
loraus öljyä
n. 4 cm pätkä raastettua tuoretta inkivääriä
2 isoa porkkanaa
450 g maustamattomia broilerinsuikaleita
1,5 dl kvinoaa (mitattu raakana)
1 rkl teriyaki-kastiketta
2-3 tl shriracha-kastiketta
3 rkl soijakastiketta
3 tl riisiviinietikkaa
1,5 tl sitruunamehua
1-2 tl seesamiöljyä
suolaa
pippuria

(tuoretta korianteria)


Huuhtele kvinoat ja laita ne kiehumaan.

Kuori porkkanat, valkosipulit ja inkivääri. Irroittele parsakaalin kukinnot, pilko sipuli ja kaali pieneksi silpuksi.

Raasta porkkana ja inkivääri, raasta porkkanat.
Keitä / höyrytä parsakaalinnuput kypsiksi. Voit esim. höyryttää niitä siivilässä kvinoan keitinkattilassa kannen alla. Jätä parsakaalit rapsakoiksi, älä ylikeitä niitä värittömiksi.

Lämmitä loraus öljyä pannulla. Lisää kuumahkolle pannulle valkosipulit, sipulit ja keräkaali. Kuullota muutama minuutti, mutta älä vain anna kärtsähtää.

Lisää hetken päästä kanat ja anna paistua kannen alla lähes kypsäksi.


Lisää porkkanaraaste, inkivääri, kypsät parsakaalinpalaset (pieni tarvittaessa) ja kypsä, valutettu kvinoa.


Lisää myös teriyakikastike, sriracha, soija, sitruunamehu, riisiviinietikka ja seesamiöljy. Kannattaa aloittaa vähän pienemmillä määrillä, jos makunystyräsi ovat kovin herkät. Kääntele hyvin mutta hellästi sekaisin, etteivät parsakaalit murskaannu.

Lisää suolaa ja pippuria, maistele maut kohdalleen ja lisää kastikkeita / mausteita tarvittaessa.

Jos sinulla on tuoretta korianteria käsillä, revi sitä reilusti annoksen päälle.

Nauti. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti