sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kiinalainen appelsiinikana

Hei taas! Kotona ollaan ihanan Dubai-reissun jälkeen. :)

Aurinkoa, lämpimiä iltoja, allasmakoilua, hyvää ruokaa... Sekä totaalisia herkutteluövereitä, joten kotikeittiössäni ollaan jälleen hetkellisesti terveyslinjalla (joka sallii kuitenkin esim. satunnaisen päivittäiset karkit, suklaat ja muut herkut).


Palasimme jokseenkin harmaaseen säähän, mutta se ei onneksi estä sisäistä kevättä. Onnea on tulppaanit, tuoreet mangot ja yrtit, sekä maukas ja värikylläinen ruoka.



Näistä tunnelmista sytyi myös suunnattoman herkullinen kiinalainen appelsiinikana. Suosittelen lämpimästi. :)

Lisää appelsiininkuoriraastetta sen mukaan, kuinka voimakkaasta mausta tykkäät. Itse käytin n. 1,5 ison appelsiinin kuoret. Jos haluat oikein appelsiinista tavaraa (myös makeampaa), korvaa vesi appelsiinimehulla.

Hyvä vinkki muuten on raastaa jokaisen syömäsi appelsiinin kuori talteen. Anna kuoriraasteen kuivahtaa lautasella, jonka jälkeen voit pakata sen pieneen muovirasiaan ja säilöä jääkappissa viikkotolkula. Näin sinulla on aina käsillä ihanan aromikasta appelsiinia!


Kiinalainen appelsiinikana (4:lle)

450 g maustamattomia kanasuikaleita
500 g parsakaalia (nuput)
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
1/2 dl vettä
n. 1/3 dl hunajaa
n. 4 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1-2 appelsiinin kuori raastettuna
n. 1,25 dl soijaa
0,75 dl riisiviinietikkaa
3 rkl maissitärkkelystä
n. 1 dl vettä
n. 1,5 tl valkopippuria
suolaa
mustapippuria

n. 1/2 ruukkua tuoretta korianteria

riisiä


Kuori ja pilko sipulit, murskaa valkosipulinkynnet.

Lämmitä loraus öljyä pannulla. Lisää sipulit ja valkosipulit, ja kuullota hetki. Lisää myös kanasuikaleet ja paista kannen alla kypsiksi.

Lämmitä 1/2 dl vettä ja liuota siihen hunaja (etenkin jos hunajasi ei ole juoksevaa vaan kökkäröitynyttä). Kuori ja raasta inkivääri. Pese appelsiini(t) ja raasta kuori hienoksi raasteeksi.

Pilko parsakaali pienehköiksi nupuiksi.

Laita riisit kiehumaan. Höyrytä / keitä parsakaalit kypsiksi. Voit kypsentää parsakaalit esim. siivilässä kiehuvan riisiveden höyryissä. Tai viritä niitä varten oma kattilansa. :)

Kun kanat ovat kypsät, lisä pannulle vesi-hunajaseos, inkivääri, appelsiininkuori, soija ja riisiviinietikka. Mausta suolalla, pippurilla ja valkopippurilla. 

Sekoita maissitärkkelys n. 1 dl vettä. Suurusta kastike tärkkelys-vesiseoksella. Anna porista pari minuuttia kunnes kastike "kiisselöityy". Lisää kypsät parsakaalit ja kääntele kastike hyvin sekaisin.

Silppua valmiin kastikkeen päälle runsaasti tuoretta korianteria.


Tarjoa riisin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti