torstai 16. heinäkuuta 2015

Hedelmäinen minttusalaatti grillipöytään

Minttu on sitten ihanan raikas yrtti. 


Se sopii niin mainiosti niin makean kuin suolaisenkin ruoan kanssa, sekä eksoottisten tai kotimaisten makujen kaverina.

Ja minttu raikastaa mahtavasti kesäpäivän ja grilliaterian!


Eli ei muuta kun helpot herkut pöytään ja salaatti kaveriksi. Lasiin jotain kylmää ja kuplivaa ja hyvät ystävät pöydän ympärille. :)


Ja jos ukkonen yllättää (kuten taitaa käydä ihan minuutin parin päästä), vetäkää goretexit päälle tai juoskaa sisään. :)


Hedelmäinen minttusalaatti grillipöytään (6-8:lle)

n. 1/2 tuore ananas
kourallinen pinaattia
n. 1/2 ruukkua salaattia
3-4 tomaattia
2-3 kevätsipulia varsineen
n. 1-1,5 dl valmista kvinoaa
n. 1 rkl vaaleaa balsamicoa
iso kourallinen tuoretta vahvaa minttua
loraus sitruunan mehua
suolaa
pippuria


Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi n. 15 minuuttia. Jäähdytä ja mausta balsamicolla, suolalla ja pippurilla.

Liota halutessasi tuoreita pinaatteja kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Valuta.

Kuori ja pilko ananas. Pilko tomaatit. Pilko myös kevätsipulit ja revi minttu paloiksi.

Yhdistä kaikki salaatin ainekset, purista päälle sitruunan mehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Koristele mintunlehdillä.

Tarjoa osana raikasta ja kesäistä grilliateriaa.


Anna illan venyä pikkutunneille saakka. :)


4 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia jälleen!

    VastaaPoista
  2. Olin tässä talvella kerran tehnyt minttuisen smoothien. Samaan aikaan lapsi toi päiväkodista vatsataudin. Eipä tarvinne muuta kertoa kuin että minttu ei (vielä tänä kesänä ainakaan) ole suosikkiyrttini... Hanna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijai! Toivottavasti toivut pian traumastasi. :)

      Poista