sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kevyet ja mehevät mustikka-unikonsiemenmuffinssit

Sunnuntai-aamun suloisin: terveelliset ja herkulliset mustikka-unikonsiemenmuffinssit.


Rakastan sunnuntai-aamuja. On ihanaa herätä aikaisin ja tuoksutella ilmaa. Nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta tietäen, että edessä on koko päivä perheen kanssa. Ehkä asialista on typötyhjä, ehkä päivään kuuluu ulkoilua tai ystävien tapaamista.

Voipi olla, että edellisenä iltana on tullut parannettua maailmaan myöhään. Tällöinkin aamua ilahduttaa illalla tiskatut ja kuivatut viinilasit. :)


Sunnuntai-aamuissa parasta on kiireetön aamiainen. Siihen sopii täydellisesti myös nämä nopeasti valmistuvat mustikka-unikonsiemenmuffinssit, joiden herkullisuus-terveellisyys-suhde on erittäin kohdallaan. :)

Kiitokset reseptistä ystävälleni!


Mustikka-unikonsiemenmuffinssit (12 kpl)

3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl leivinjauhetta (kyllä, ruokalusikallinen!)
25 g sulaa margariinia
2 rkl unikonsiemeniä
1 muusattu banaani
2 valkuaista
1,5 dl maitoa
1 dl juoksevaa hunajaa (jos hunajasi on kiteistä, lämmitä sitä hetki mikrossa)
1,5 dl (kohmeisia) mustikoita


Sujauta muffinssivuokaan muffinssipaperit. 

Sekoita keskenään jauho, suola ja leivinjauho. Lisää margariini ja sekoita hyvin.

Lisää muusattu banaani. Sekoita valkuaiset ja maito keskenään ja lisää ne yhdessä hunajan kanssa taikinaan. Sekoita hyvin.

Kääntele mustikat taikinan joukkoon varovasti. (Jos käytät pakastemustikoita, anna niiden sulaa "kohmeisiksi". Älä päästä mustikoita täysin sulaksi, sillä silloin niistä irronnut neste värjää taikinan kokonaan lilaksi. Jätä taikinaan "rantuja", joihin mustikka ei sekoitu.)


Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 225-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti