keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Ternijuusto-mustikkamalja

Nyt tulee perinteistä ja ihanaa yhdistelmää: mustikkaa ja maitoa. Ja todella monessa muodossa. :)
On ternijuustoa, vaniljakiisseliä, mustikkahilloa, kauracrumblea...


Äitini tekee maailman ihaninta ternijuustoa aina saadessaan mökkimme naapuritilalta ternimaitoa. Tästä herkusta on ihanan helppo jalostaa yhtä sun toista. Tällä kertaa juhlimme mökillä veljeni ja hänen vaimonsa hääpäivää näillä ihanilla ternijuusto-mustikkamaljoilla.


Tämä jälkkäri oli ehkä vähän työläs, sillä komponentteja on tosi monta. Muuten herkku on kuitenkin helppo, sillä komponentteja ei voi mokata ja ne voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Kaikki aineksetkin löytyvät oikeastaan aina mökin perusvarastoista ja luonnosta.


Ternijuusto-mustikkamalja (6:lle)

n. 5 dl ternijuustoa
3 dl (1,5 + 1,5) mustikoita
2 dl kaurahiutaleita
4 rkl voita tai margariinia
1,2 (0,4 + 0,5 + 0,3) dl sokeria
4 dl maitoa
2 keltuaista
2 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
kourallinen tuoretta minttua
1 limen kuori raastettuna


Tee ensin maitokiisseli.
Yhdistä kattilassa maito, keltuaiset, 0,3 dl sokeria ja vaniljasokeri. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes maito kuplahtaa. Suurusta maitotilkkaan liotetulla perunajauholla. Keittele hissukseen kunnes kiisseli pulpahtaa ja paksunee. Mausta limenkuoriraasteella. Nosta kiisseli kylmään odottamaan.

Tee seuraavaksi mustikkahilloke.
Mittaa kattilaan 1,5 dl tuoreita (tai pakaste) mustikoita ja 0,4 dl sokeria. Muussaa mustikoita vähän ja keittele viisi - kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä. Muista tuoreella silputulla mintulla. Nosta hilloke jäähtymään.

Tee kauracrumble.
Sulata panulla tai kattilassa voi tai margariini. Lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri sulaa. Lisää kaurahiutaleet ja paistele viitisen minuuttia. Nosta crumble sivuun jäähtymään ja kovettumaan.

Koko annokset.
Lusikoi maljoihin kerroksittain 1) ternijuustoa 2) mustikkahilloketta 3) kauracrumblea 4) vaniljakastiketta ja 5) tuoreita mustikoita. Koristele muutamalla tuoreella mintunlehdellä.

Voit myös tarjota vaniljakiisselin kuumana erikseen, jolloin jokainen saa annostella sitä itse maljaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti