sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Lihasushi ja pekoniperunat tosimiehelle

Mielestäni paras tapa tuoda iloa sateen ja pimeyden keskelle, on hyvä ruoan kautta!
Näin lpptaam perheet ja ystävät yhteen kynttilöiden äärelle hyvien juttujen pariin. :)


Ja hyvästä ruoasta puheenollen! Tässä tosimiehen valinta; lihasushi ja pekoniperunat. 

Myönnettäköön, että tämä oli loppujen lopuksi myös tosinaisen valinta. En olisi ikinä uskonut tykkääväni näin lihaisan tuhdista ruoasta (koska olen paatunut salaattien suosija), mutta toisin kävi! Lihasushihan oli aivan kertakaikkisen ihanaa. Mikä ihana lihaisuus, suolaisuus ja mehevyys. Toimii!! :D

Tarjosin lihasushia miehelleni ensimmäisen isänpäivän kunniaksi merisuola-minttusuklaakakun kera. :)

Hauskassa ateriassa perinteisen sushin raaka-aineet muokataan rajusti:
  • riisi -> jauheliha
  • levämatto -> pekoni
  • täytteet -> juustot
  • wasabi -> korianteri
  • inkivääri -> paahdettu sipuli (Unohdin ostaa! Hyvin pärjäsi ilmankin.)
  • soija -> bbq-kastike (En sitten laittanutkaan tätä tarjolle, koska maut olivat jo niin voimakkaat, että olisi ollut mielestäni turha.)

Mielikuvitus vaan rullaamaan ja sushin ideaa muuttelemaan. Joskus saa kokata kieli poskessa. :)
Mitä jos riisin korvaisikin perunamuusi tai polenta? Ja täytteenä olisi chorizo-makkaraa? 

Kukaan ei myöskään estä sinua tekemästä makeaa suhsia! Vai miltä kookoskuorrutteinen, suklaamousse-karkkirouhetäytteinen pötkylä kuulostaisi? Tai filotaikinaan kääritty omenarahkaherkku?


Lihasushi ja pekoniperunat (2-3:lle)

300 g 10% jauhelihaa
1 pkt (140 g) pekonia
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
grillimaustetta
n. 40 g kermajuustoa
n. 30 g sinihomejuustoa

muutama peruna


Tee ensin jauhelihataikina.

Silppua sipui pieneksi ja murskaa valkosipuli. Sekoita käsin kulhossa raa'at sipulit, jauheliha ja mausteet tasaiseksi massaksi.

Levitä pekoniviipaleet tasaiseksi levyksi siten, että ne menevät pari milliä toistensa päälle. Näin ei tule reikiä pakettiin. :)

Levitä jauhelihataikina tasaisesti pekonilevyn päälle. Asettele juustonpalat toiseen reunaan.


Rullaa pötkyläksi kuin sushia tehdessä. :)


Lohko perunat ja mausta ne suolalla, pippurilla ja grillimausteella. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla n. 15-20 minuuttia.


Pötkö on valmis, kun perunat ovat saaneet kivasti väriä pintaan ja pekoni tuntuu paikoin rapealta. Juusto saattaa vähän valahtaa ulos, mutta se ei haittaa. Maistuu herkulta perunoiden kanssa! :)



Leikkaa sushi n. 2 cm pötkylöiksi. Koristele annos korianterin lehdillä. Tarjoa oluen kera. 





5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiva! Kokeilun arvoinen resepti vaikka jo huumorimielessä. :)

      Poista
    2. Kerrothan, jos saat jonkun oivan täyteoivalluksen! :D

      Poista
  2. Tänään testattiin ja oli herkullista! Perunat kypsyivät ihaniksi rullasta tihkuvassa juustossa! Tätä tehdään varmasti toistekin!

    VastaaPoista