keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Perulainen kana-kvinoapata

Olen jäkkeen ihastunut kvinoaan. Siitä on todella helppoa tehdä vaikka mitä! 

Lisäksi Peru houkuttaa minua sekä matkailu- että ruokamielessä. Hence tämä perulainen kana-kvinoapata. 

Ai että oli herkullista! Kokkaan erittäin usein aasialaista ruokaa, joten tämä pata toi ihanaa vaihtelua ja uusia makuelämyksiä, vaikka raaka-aineet ovatkin tuikitavalliset. Se on se, miten ne yhdistelee... :)

Pata valmistui nopeasti vauhdikkaan arjen keskellä. Ja maku vain parani seuraavana päivänä, joten kannattaa tehdä iso satsi kerralla.


Jos haluat lisää ideoita, mitä ihanaa kvinoasta keksisi, kokeile esimerkiksi näitä:
Tai jälkkäriä!



Perulainen kana-kvinoapata (4:lle)

400 g kanan jauhelihaa
n. 2 dl kvinoaa (kuivatilavuus)
1 rkl kanafondia
1 iso sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
2 rkl sambal oelek -tahnaa
2 tomaattia
1/2 punainen paprika
1 tlk kidney-papuja
n. 2 dl (pakaste)herneitä
n. 2 dl mungpavun ituja
suolaa
pippuria
iso kourallinen tuoretta korianteria


Huuhtele kvinoat ja keitä kanafondilla maustetussa vedessä kypsäksi.

Lämmitä sillä välin pannulla tilkka öljyä. Lisää pilkotut sipulit ja murskatut valkosipulit. Kuullota pari minuuttia.

Lisää myös kanan jauhelija ja paista kypsäksi. Lisää sambal oelek, kidney-pavut, pilkotut tomaatit ja paprikat. Anna hautua viitisen minuuttia.

Lisää sulatetut ja valutetut herneet sekä pavunidut. 


Lisää kvinoa pannulle ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua muutama minuutti.


Revi annoksen päälle tuoretta korianteria. 


2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kiinnostavalta! Voisikohan tuosta tehdä KALA-version?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! No ihan ehdottomasti voi. :) Ainakin lohi olisi maistuva kala, mutta miksei myös miedomman makuinen valkoinen kala (ahven tai kuha esimerkiksi). Korvaa kanafondi vaikka lorauksella soijaa tai ihan kalafondiakin voit käyttää.

      Kokeile myös tätä brasilialaista kalapataa, jos tämän tyyppiset reseptit kiinnostaa:
      http://hammentaja.blogspot.fi/2016/03/brasilialainen-kalapata.html

      Poista