keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Aurinkoinen porkkanakakku-kääretorttu

Pääsiäinen on ensi viikolla! Jes!

Ehdotan, että juhlistat sitä, että lähes koko maailma on lomalla, eikä sinun tarvitse töissä selitellä ihmeellisiä pohjoismaisia vapaapäiviä, leipasemalla tämän syntisen ihanan porkkanakakku-kääretortun.


Voi vitsit, että tämä oli hyvää... Tosi amerikkalaisen makeaa, mutta jotenkin tuo kääretortun muoto on viime aikoina alkanut viehättää minua. 

Kääretorttu sai tujauksen appelsiinia, ja sanoisin sen olevan ratkaisevan tärkeä raikastava elementti. Älä jätä sitä pois. Jos sinulla on vain maustamatonta tuorejuustoa, voit laittaa joukkoon vähän appelsiinihilloa, tai appelsiininkuoriraastetta.


Löysin reseptin Maku-lehdestä 5/2016 ja alkuperä on Perinneruokaa prkl -blogi.

Vähensin reseptistä 2 dl tomusokeria, ja ihan kyllä tuli riittävän makea (oikeasti tosi makea) näinkin. :)

Kääretorttu paranee jääkaapissa seistessään, joten voit hyvin mielin tehdä tortun vaikka paria päivää etukäteen.


Aurinkoinen porkkanakakku-kääretorttu (kuvassa on vain puolikas)

2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita tai margariinia sulana
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2-3 dl hienoa porkkanaraastetta

100 g voita (huoneenlämpöistä)
360-400 g (2 pkt) appelsiinituorejuustoa
3 dl tomusokeria


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina varovaisesti nostellen tasaiseksi.

Kääntele joukkoon porkkanaraaste.

Levitä taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia.
Ota toinen leivinpaperi ja ripottele sille sokeria. Kumoa uunista tullut taikina sokeroidun leivinpaperin päälle. Vedä varovaisesti päällimmäinen leivinpaperi pois.

Anna taikinalevyn jäähtyä.

Tee täyte. Yhdistä tuorejuusto ja voi, ja vatkaa ne tasaiseksi seokseksi. Lisää tomusokeri.

Kun taikinalevy on jäähtynyt, levitä sille täyte. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.

Kääräise torttu leivinpaperiin ja vielä elmukelmuun ja nosta jääkaapiin oleentumaan ja maustumaan.

Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti