torstai 6. kesäkuuta 2024

Mehevät mustikkamuffinssit

Tyttäreni toivoi, että leipoisimme mustikkamuffinsseja.
No tottahan toki! Leivon mitä vaan tilauksesta. :D

Tuli tosi hyviä! Juuri semmoisia sopivan mustikkaisia ja kostean meheviä. Ja ihanan rapea kuori...


Huom! Jos käytät pakastemustikoita, laita ne taikinaan jäisinä. Jos ne sulavat ensin, ne sotkevat taikinan kokonaan lilaksi.


Mehevät mustikkamuffinssit (8 kpl)

2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75 g voita tai margariinia
1,25 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
kolmisen pisaraa manteliaromia
0,6 dl maitoa
2,5 dl (jäisiä) mustikoita
1 rkl sokeria


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten.

Lisää myös vaniljasokeri ja manteliaromi.

Yhdistä keskenään jauho, leivinjauhe ja suola.

Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Lisää (jäiset) mustikat kääntelemällä ne joukkoon. Älä vatkaa.

Annostele taikina vuokiin ja ripottele päälle pikkuisen sokeria.

Paista 180-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti