Raikkaat hodarit
Itse tehtyjä tai valmiita hodarisämpylöitä
chimichurri-varhaiskaaalia (resepti alla)
kurkku-tomaattisalsaa (resepti alla)
nakkeja maun mukaan (joku voimakkaan makuinen nakki on paras)
sinappikurkkusalaattia (Herkkumaan on mielestäni parasta, ei maksettu mainos :) )
ketsuppia
paahdettua sipulia
Chimichurri-varhaiskaali
n. 1/2 varhaiskaali
1/2 - 1 nippu korianteria
vajaa 1 limen mehu
3-4 jalapenoviipaletta tölkistä
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
n. 2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
Raasta varhaiskaali karkeaksi raasteeksi.
Yhdistä keskenään kaikki kastikkeen aineet ja surauta sauvasekoittimella sekaisin. Lisää jalapenoa, jos kaipaat lisää potkua.
Lisää kastike varhaiskaaliin pikkuhiljaa, älä kaikkea kerralla. Näin voit säädellä maun sopivaksi, ja jos kastiketta jää yli, voit käyttää sen esim. grilliruoan kaverina.
Superhelppo tomaatti-kurkkusalsa
1 iso tomaatti
n. 15 cm kurkkua
1/2 punasipuli
ripaus suolaa
Kuutioi tomaatti ja kurkku, hienonna sipuli. Yhdistä kaikki aineet ja anna maustua hetkonen.
Kokoa hodarit ja puraise!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti