lauantai 20. heinäkuuta 2019

Mesiangervo-mansikkakakku

Tyttäreni synttäreitä on taas juhlittu sarjatulena. :)

Joka vuosi hän toivoo mansikkakakun, ja tällä kertaa näissä viimeisissä juhlissa mansikka löysi makuparikseen iki-ihanan mesiangervon! Kiitokset reseptistä kuuluu Glorian ruoka & viini -lehdelle. <3


Tätä tulen tekemään toistekin. Mesiangervo toi mukavaa karvasmantelin aromia ja jotenkin teki kakusta pikantin ja tyylikkään. :) Myös lapset tykkäsivät kakusta, eli liian manteliseksi ei menty.


Mesiangervo-mansikkakakku

Pohja:
150 g margariinia (tai pehmeää voita)
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori raastettuna
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl mesiangervomehutiivistettä

Kuorrute:
5 dl mesiangervon kukkia
2 dl vispikermaa
1 dl maustamatonta maitorahkaa
1,5 dl tomusokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori

Mesiangervosiirappi:
mesiangervomehutiivistettä
1 dl sokeria
1/2 dl vettä

Koristeet:
n. 250 g mansikoita
mesiangervon kukintoja


Tee mesiangervomehutiiviste hyvissä ajoin. Tarvitset valmistukseen ainakin 3 pv.

Tee pohja mielellään jo edellisenä päivänä, niin se ehtii maustua kunnolla.

Aloita myös kuorrutteen tekeminen edellisenä päivänä. Poimi mesiangervon kukinnot, ravistele ne hyvin, huuhtele väljässä vedessä ja valuta.

Mittaa ne vispikerman kanssa kattilaan ja keittele n. 5 minuuttia. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Tee pohja. Vuoraa irtopohjavuoka (n. 22-24 cm) paperilla.

Vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.

Pese sitruuna ja raasta kuori. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kuoriraaste ja kääntele seos muutamassa erässä taikinaan.

Lisää vielä mehutiiviste sekoittaen.

Levitä taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Keittele silläaikaa mesiangervosiirappi. Yhdistä kaikki aineet kattilassa ja keittele n. 8-10 min.

Painele kakkuun veitsellä viiltoja / koloja. Valuta siirappia kakun päälle ja varmista, että siirappia pääsee kunnolla koloihin.

Nosta kakkupohja jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.


Tarjoamispäivänä vatkaa maustunut kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka, sitruunankuoriraaste ja tomusokeri.

Levitä kuorrute kakun päälle. Viipaloi mansikat ja ripottele kuorrutteen päälle.

Koristele mesiangervon kukilla.







1 kommentti:

  1. Teot 16:31, 1 Korinttilaisille 15:1-8, 1 Pietarin 1:17-21, Ilmestys 22:18-19

    VastaaPoista