Elämän kiireiden vietyä mennessään, blogini on muuttunut hyvien reseptien varastoksi ja keinoksi jakaa niitä läheisille ja muillekin.
Porkkana-britakakku
100 g margariinia
1,3 dl sokeria
4 keltuaista
2,75 dl porkkanaraastetta
2,6 dl vehnäjauhoja
1,3 tl leivinjauhetta
1,3 tl kanelia
1,3 tl kardemummaa
1,3 tl inkivääriä
1,3 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
2 dl sokeria
Täyte/kuorrute:
250 g maitorahkaa
2,5 dl vispikermaa
makusi mukaan sokeria
1 sitruunan raastettu kuori (tai 1/2 sitruunan, oman maun mukaan)
Koristeet:
1 porkkana
1/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
Tai: paahdettuja kookoslastuja, strösseleitä, sokeroitua sitruunan kuorta...
Vaahdota margariinin ja sokeri. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Kuori ja raasta porkkanat.
Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan siivilän läpi. Lisää vielä porkkanaraaste.
Voitele kahden vuoan (max 24 cm halkaisija) reunat ja viritä pohjalle leivinpaperi.
Levitä taikina vuokien pohjille.
Tee marenki vaahdottamalla valkuaiset ja lisää sokeri hissukseen vatkauksen aikana.
Levitä marenki taikinan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoissaan.
Alkuperäisen ohjeen porkkanakoristeet, joita en ehtinyt tehdä tällä kertaa:
Tee porkkanakoristeet. Vuole porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita lastuja. Laita ne kulhoon suolan kanssa ja anna seistä hetki, että porkkanoista lähtee nestettä. Puristele ja kuivaa lastut hyvin. Pyörittele ne sokerissa ja kuivaa 175-asteisessa uunissa 10-15 min.
Vaahdota vispikerma, lisää rahka ja makusi mukaan sokeria, sekä sitruunankuoriraaste.
Kokoa kakku ja koristele porkkanalastuilla tai muilla haluamillasi koristeilla.