maanantai 17. joulukuuta 2012

Sinihomejuusto-omenapiiraat

Tämän reseptin bongasin uudesta Glorian ruoka ja viini -lehdestä (8/2012).

Tein näitä itsenäisyyspäivän illan herkuksi. Kieltämättä pukuja arvostellessa oli hyvä pitää sopivasta ravitsemuksesta huoli...

Piiraat olivat aika työläitä, mutta lopputulos palkitsi. Tai no, ehkä "työläys" johtui vain monivaiheisuudesta ja siitä, että presidentin vastaanotto oli jo alkanut, joten minun piti roudata kaikki leivontavehkeet olkkarin pöydän ääreen. Siinä sitten juhlan loistetta seuratessa kaulitsin ja täyttelin piiraita... Kun kaikki juhlavieraat olivat sisällä presidentinlinnassa, putkahtivat piiraat ulos uunista. :)

Jos haluaa oikaista ja olla nopeampi, voi taikinan ostaa valmiina voitaikinana (ei kyllä varmasti ole yhtä hyvää).


Sinihomejuusto-omenapiiraat (9 kpl)

Taikina:
175 g huoneenlämpöistä margariinia
175 g maitorahkaa
reilu 2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria

Täyte:
2 isoa omenaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
muutamia rouhittuja pähkinöitä
reilu 50 g sinihomejuustoa
1-2 kuivattua chiliä

Sekoita pehmeä margariini ja rahka. Lisää kuivat aineet ja sekoita kaikki sekaisin. Älä vaivaa. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin lepäämään ja kiinteytymään ainakin tunniksi.

Jaa taikina yhdeksään osaan. Pyörittele palloiksi ja kauli suoraan leivinpaperin päällä ohuiksi pyöreiksi levyiksi. Siirtäminen on myöhemmin vaikeaa, joten leivinpaperilla kauliminen kannattaa.

Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Levitä piirakkapohjille hieman chilikastiketta sekä rouhimasi pähkinät. Murustele sinihomejuustoa nokareina päälle. Painele vielä omenasiivut piiraiden päälle ja nostele taikinan reunat omppujen reunojen päälle.

Hienonna kuivattu chili ja ripottele lopuksi piiraiden päälle. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Todella hyvää illanistujaisruokaa, ihanaa punaviinin kanssa... :)


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta ja tuo bataattilaatikko taitaa olla tänä vuonna meilläkin joulupöydässä!

    VastaaPoista