lauantai 17. elokuuta 2013

Cookie dough -jäätelökakku valkosuklaalla ja mustikoilla

Eikö vain Ben & Jerry's Cookie Dough -jäätelö ole mahtavaa?

Ystäväni Emilia tarjosi cookie dough -kakkua reipas vuosi sitten, ja siitä asti olen vannonut tekeväni tästä oman versioni.


Ja nyt vihdoin sen tein! Elokuisen juhlahumun keskellä, jolloin kakulle jos toiselle tarvetta riittää. :)

Suklaan vaihdoin valkosuklaaseen ja mansikat mustikoihin. Eli käytä vain rohkeasti lisukkeena mitä vain omia suosikkejasi. Käytä rohkeasti pähkinöitä, kastikkeita, hedelmiä tai karkkeja.


Cookie dough -jäätelökakku valkosuklaalla ja mustikoilla 

pohja:
2 munaa
2,5 dl sokeria
100 g sulatettua margariinia tai voita
2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 l vaniljajäätelöä
noin 1 l mustikoita
100 g valkosuklaata


Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan (28 cm halkaisija) pohjalle.

Tee ensin pohja. Sekoita muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sula voi. Lisää viimeiseksi vehnäjauhot.

Kaada taikina irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka pakastimeen noin tunniksi.

Pyörittele vaniljajäätelö pehmeäksi. Lisää joukkoon mustikat (jätä osa koristeeksi) ja rouhittu valkosuklaa.


Kääntele tasaiseksi seokseksi.


Nostele jätskiseos jäätyneen pohjan päälle.


Nosta kakku takaisin pakastimeen ainakin tunniksi.


Nosta kakku huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Koristele tuoreilla mustikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti