lauantai 14. kesäkuuta 2014

Maailman parhaat gluteenittomat siemenkeksit

Voi että, nämä siemenkeksit ovat H-Y-V-I-Ä.
Niin koukuttavia, ihanan suolaisia, rapsakoita... Aivan mahtava vaihtoehto esimerkiksi sipseille, karkeille tai muulle naposteltavalle. Terveellistä ja huippua!


Resepti ei taida olla ihan uutukainen. :) Sen verran paljon eri variaatioita näkee ympäriinsä ja yksi jos toinen gluteenittomasta ruokavaliosta tai ruohonjuureilusta innostunut on näitä keksejä jo pyöräytellyt. ¨
Jos olet vielä jättänyt kokeilut tuonnemaksi, wait no more... Juhannukseksi satsi mukaan!


Gluteenittomat siemenkeksit (reilu pellillinen)

2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
2,5 dl kiehuvaa vettä
0,5 dl oliiviöljyä
sormisuolaa

Mittaa jauhot ja siemenet astiaan ja sekoita. Kaada mukaan kiehuva vesi ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Avuksi kannattaa ottaa toinen paperi.
Laita siis taikina kahden paperin väliin pöydälle ja rullaile menemään. :) Nosta päällimmäinen paperi pois ja kiskaise levy pellin päälle.

Leikkaa taikina ruuduiksi. Ripottele päälle sormisuolaa.

Paista 150 -asteisessa uunissa (tai 130 -asteisessa jos käytät kiertoilmaa) noin tunnin verran.

Irrottele keksit toisistaan ja nosta jäähtymään.

Anna napostelun viedä mennessään. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti