torstai 3. heinäkuuta 2014

Puutarhapäivitys kesä-heinäkuun taitteesta

Heipähei kasvimaalta. Tässä pikapäivitys siitä, miltä meillä näyttää nyt keskellä jääkautta.

Mieheni bongasi jostain uutisen, että kesäkuu on ollut niin kylmä kuin teoreettisesti Suomessa on mahdollista. Eli siis puutarhani on niin huonossa kunnossa kuin teoreettisesti on mahdollista. Näin se on. :)


Boksissa käy elo ahtaaksi. Parsakaalit kasvavat reippaasti ja kesäkurpitsa uhkaa ahmaista kaiken alleen.

Olin jo vähän huolissani parsakaalista, mutta kyllä siellä lehtien keskellä pikku kaalinnuppu kasvaa. :D


Kesäkurpitsassa on onneksi myös kukkia eikä ainoastaan jättimäisiä lehtiä. Vaan eipä ole yksikään kukka näillä keleillä kukkinut. En muista kesäkuussa yhtään lämmintä tai sateetonta päivää...


Pensastomaatti on mainio! Se todella kasvaa kuin pensas, eikä veny korkeutta. Hän ikäänkuin tuuheuttaa itse itseään. :) Saaressa pensastomaatissa oli jo monta tomaattia, mutta täällä kotosalla näkyy vasta yksi pieni reppana. Kukkia sen sijaan riittää. 


Kirsikkatomaatti kasvaa runsaammin sekä korkeutta että ulottuvuutta. Ja kukkia on täälläkin. Varkaiden poistelu on tänäkin kesänä yhtä ihanaa kuin aina.


Yrtit voivat hyvin. Kylvin vielä muutaman herneenkin laatikkoon ja hehän nousivat aina yhtä kiitollisina välittömästi.


Toin saaresta kotiin hieman oreganoa, tämä on niin kovissa keleissä keitetty, että jaksaa varmasti viheriöidä vielä pitkälle syksyyn. Ja on ah-niin-kaunis.


Puutarhamme on siis minulle aivan uusi tuttavuus ja on jännää nähdä, mitä kaikkea sieltä putkahteleekaan. Käsittääkseni tämä on kuunlilja. Kukkimista odotellessa. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti