sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Gluteenittomat tuliset pekoni-maissimuffinssit

Hauskaa isäpäivää! Tänään varmasti vatkaimet laulavat, pihvi paistuu ja puhelinlinjat kuumenevat. :)


Kakun leipominen voi olla jo vähän myöhäistä tälle päivälle, mutta nämä suht. nopeasti valmistuvat pekoni-maissimuffinssit sopivat varmasti isien makuun.

Leivonnainen jossa on pekonia, what's not to love?


Testasin näitä gluteenittomia, suolaisia muffinsseja ekaa kertaa ja hyvinhän ne onnistuivat! Ensi kerralla tosin laitan rohkeammin jalapenoa taikinaan. Alla olevassa reseptissä määrä alkanee olla sopiva. :)

Reseptin bongasin itse asiassa Koko Suomi leipoo -ohjelmasta. Polenta on minulle uusi tuttavuus leivonnassa, ja oli kyllä todella positiivinen yllätys! Ihanan keltaista ja "ryynikästä"!



Muffinssit maistuivat sellaisenaan, mutta dippikastike toi mukavasti kosteutta ja meininkiä. Suosittelen pyöräyttämään sen kaveriksi.

Muffinssit sopivat välipalaksi, aamupalaksi, alkuruoaksi, tai vaikka pääruoan lisukkeeksi.


Gluteenittomat tuliset pekoni-maissimuffinssit (n. 15 kpl)

2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1,5 dl polentaryynejä
1/2 sipuli
reilu 1/2 pkt pekonia
1,5 dl makeaa purkkimaissia
n. 8-10 siivua oikein tulisia jalapenoja
70 g margariinia
1 rkl vaahterasiirappia
2 kananmunaa
2 dl maitoa


Paista pekonit pannulla. Nosta sivuun ja anna jäähtyä. Pilko pieneksi.

Pilko sipuli ja jalapenoviipaleet niin pieneksi silpuksi kun saat.


Yhdistä kuivat aineet ja sekoita hyvin keskenään.

Lisää maito, margariini ja munat. Sekoita hyvin. Lisää myös sipulit, pekonit, jalapenot ja maissit, sekä loraus vaahterasiirappia. Sekoita taikina tasaiseksi.


Annostele taikinaa muffinssivuokiin. Jätä tilaa kohoamiselle.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Huomaa, että gluteenittomat leivonnaiset eivät ota samalla tavalla väriä pintaan kuin perinteiset.

Tarjoa muffinssit sellaisenaan tai dipin kanssa.


Maissidippi

1 prk maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 dl tölkkimaissia
pieni loraus maissin lientä
n. 6 viipaletta tulista jalapenoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Hienonna jalapenoviipaleet. Yhdistä kaikki aineet, mausta suola ja pippuri kohdalleen. Anna oleentua jääkaapissa hetkosen.



<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1540434/?claim=4c944zmy7ap">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti